Topias Arolalle SM-sprinttikultaa

Paimion Rastin Topias Arola oli SM-sprintissä omaa luokkaansa ja suunnisti Suomen-mestaruuteen sunnuntaina Helsingin Kannelmäessä. Arola oli sprintin mittapuulla suorastaan ylivoimainen, sillä hopeamitalisti jäi hänelle vajaan vartin kisassa 22 sekuntia.

”Oikein hyvä suoritus. Virheitä ei tullut, reitinvalinnoista ei voi olla varma. Myös vauhtia löytyi jaloista mukavasti”, kommentoi Arola.

Hienosti vetivät myös muut 16-vuotiaat pojat. Jarkko Rantoja oli kuudes ja Klaus Haanpää kymmenes. Myös 14-vuotiaissa tytöissä yllettiin PR-plaketille, kun Essi Hölsö sprinttasi yhdeksänneksi.

Naisten pääsarjassa plakettisija oli niin lähellä kuin se voi olla ja jäädä samalla saamatta: Emma Silvennoinen jäi sekunnin erolla kymppikärjen ulkopuolelle, jaetulle sijalle 11. Inga Dambe suunnisti myös hyvin ja ylsi 16:nneksi. Ida Marie Næss Bjørgul oli heti seuraavaksi nopein, joskin suunnisti edustussääntöjen vuoksi SM-kilpailun ulkopuolella.

Miehissä Mikko Huhtinen teki miltei virheettömän suorituksen ja oli hienosti 16:s, jääden tosin mitalisijoihin lähes minuutin. Toinen PR-finalisti, lauantain SM-viestissä loistanut Jesse Laukkarinen, ei saanut hommaa toimimaan alkuunkaan vaan teki jo alkumatkasta monta isoa virhettä ja tuli vielä lopulta hylätyksi.