Nuorten Jukolassa paluu kärkikahinoihin

Mikä yhdistää kaupunkeja Tampere, Espoo, Pietari, Helsinki ja Paimio?
Kaikissa on asukkaita yli 10000 ja kaikissa kaupungeissa on nuorten Jukolan Top5-joukkue.

Paimion Rasti palasi rytinällä näihin Nuorten Jukolan kärkikahinoihin. Ykkösjoukkue oli lopulta porvoolaismaastoissa viides tasaisten ja hallittujen suoritusten jälkeen. Nuori kakkosjoukkue paransi viime vuotista suoritusta lähes 50 pykälällä päätyen sijalle 71.

Kilpailumaasto Kokonniemen laskettelukeskuksen ympäristössä heitti nuorille suunnistajille kovan fyysisen haasteen. Huippusijoituksesta huolimatta harva PR:n suunnistajistakaan oli tyytyväinen siihen, miten juoksu jyrkillä rinteillä oli sujunut. Samaa valittelivat haastatteluissa myös monet kärjessä vaihtaneet suunnistajat. Kokonniemellä kovakuntoisinkin suunnistaja koki vauhdin hurmaa lähinnä alamäessä.

Sen sijaan ratkaisevaa oli se, että Paimion seitsemästä suunnistajasta kukaan ei tehnyt mainittavia virheitä. Niinpä PR:n sijoitus liikkui koko viestin ajan 17 parhaan joukossa ja aikaero kärkeen oli kaikissa vaiheissa alle 10 minuuttia. Ehkä kovimman yksittäisen juoksun teki vitososuuden Essi, joka oli kaksi vuotta vanhempien tyttöjen osuudellaan 3. nopein.

PR:n viidenneksi sijoittuneessa joukkueessa juoksivat Jarkko Rantoja, Klaus Haanpää, Jaana Haapala, Leo Haanpää, Essi Hölsö, Milja Väätäjä ja Topias Arola. Tästä seitsikosta vain Jarkko ja Klaus eivät pysty ensi vuonna osallistumaan enää samalle osuudelle. Kaikki muut taistelivat siis kärkikahinoissa osuuksilla, joilla sai olla vuoden tai kaksi heitä vanhempia osallistujia.

PR:n kakkosjoukkue sijoittui myös kilpailussa reilusti puolenvälin paremmalle puolelle. Joukkueessa suunnistivat Casper Fingerroos, Voima Tuomasjukka, Talvi Tuomasjukka, Eelis Axelin, Selina Arola, Vilma Wahlsten ja Sebastian Fingerroos. Esimerkiksi Selina ja Vilma juoksivat hienosti osuuksilla, joilla sai olla mukana neljä vuotta heitä vanhempia tyttöjä. Montaa vuotta ei tarvitse mennä ajassa taaksepäin, kun Paimion ainoa joukkue juoksi yleensä Nuorten Jukolaa näillä sijoilla. Paimiolaissuoritukset Porvoon Nuorten Jukolassa täydensi Tuomo Haapala, joka kävi aloittamassa TuS:n 3-joukkueen viestin.
Tweet