Nuoret suunnistajat viestinviejinä Paimiossa

Alueen Nuori Suunta -viesti juostiin aurinkoisessa elokuun illassa Paimiossa. Paimion omat suunnistajat hallitsivat 11-16-vuotiaiden sarjoja. Rastireittiviestien voitot menivät tytöissä Turkuun ja pojissa Saloon.

Nuori Suunta -viesti tarjoaa osallistujille matalan kynnyksen viestikilpailun. Ratamestari Olli Axelin oli laatinut pienelle alueelle sopivan yhdistelmän vauhdikasta, turvallista suunnistusta sekä kovassa vauhdissa eteen tulevia haastavia rastipisteitä.

Rastireitillä nuoret vastasivat vauhtihaasteeseen parhaimmillaan noin 10 minuutin osuusajoilla. Pojissa Angelniemen kolmikko Onni Virtanen, Leevi Söyrilä ja Juho Juva nakuttivat kaikki tällaisia huippuaikoja ja ottivat selvän voiton. Paimion trio Aatos Axelin, Hugo Hannula ja Topi Virtanen oli toinen ennen MS Parmaa. Paimion kakkoskolmikolla Niila Wahlsten, Oliver Koponen ja Eeli Pihlaja ei ennen tätä juuri kisastartteja takanaan ollut - silti sijoitukseksi tuli komeasti 7.

Tyttöjen rastireitillä kärkisijat eivät ratkenneet ihan yhtä selvästi. Toki Turun Suunnistajat oli selvä voittaja lähes viidellä minuutilla ennen MS Parmaa. PR:n erittäin nuori kolmikko Reetta Mulari, Sofia Fingerroos ja Minttu Lindeqvist oli viides vain viisi minuuttia mitalista jääneenä.

11-16-vuotiaiden sarjassa joukkueiden haasteena oli kerätä neljän suunnistajan kokoonpano, jonka yhteisikä on korkeintaan 54 vuotta. Niinpä näiden sarjojen tulokset muuttuivat aika lailla edellisvuodesta. Paimiolla ikävuosien laskeminen meni myös todella tarkalle: kolme joukkuetta olivat tasan 54-vuotiaita ja tyttöjen toinen joukkue jäi vuoden verran alle. Sopivan ikäisistä lähtökohdista huolimatta lopputulos meni yli kaikkien odotusten: sekä tyttöjen että poikien sarjassa tuli kaksoisvoitto.

Tytöissä kisa oli erittäin tiukkaa vielä kolmannelle osuuden loppuun asti. Kärkitrio MS Parma, Ankkuri ja PR vaihtoivat 18 sekunnin sisällä toisistaan. Ankkuriosuudella Milja Väätäjä oli omaa luokkaansa ja nosti joukkueensa Jaana Haapala, Talvi Tuomasjukka ja Selina Arola selvään voittoon. Paimion kakkosjoukkueen ankkuri Essi Hölsö oli vain 40 sekuntia Miljaa hitaampi ja nosti joukkueensa Vilma Wahlsten, Mariella Saarinen ja Helmi Virta varsin kaukaa kakkossijalle.

Pojissa PR:n joukkue otti viestin hallintaansa heti alusta asti. Topias Arolan tultua kärjessä vaihtoon Leo Haanpää, Sampo Oksa ja Klaus Haanpää kasvattivat eroa tasaisesti kilpakumppaneihinsa. Kakkosjoukkue Tuomo Haapala, Eelis Axelin, Juuso Haapala ja Voima Tuomasjukka teki niinikään tasaista työtä. Ero kärkeen pysyi maltillisena ja aloituksen ruuhkien jälkeen sijoitus kohosi tasaisesti osuus osuudelta aina kakkoseksi asti.

Hienon menestyksen lisäksi paimiolaisittain viestin parasta antia oli se, että mukana oli peräti 28 PR:n nuorta viestinviejää. Tämän komean lukeman täydensivät Aapo Virtanen, Suvi Loukonen ja Jenna Lehtinen lopulta vajaaksi jääneellä joukkueellaan.
Tweet