MM-kilpailuissa seitsemän PR-suunnistajaa

Tänään perjantaina alkavissa suunnistuksen MM-kilpailuissa nähdään kaikkiaan peräti seitsemän seuratasolla Paimion Rastia edustavaa urheilijaa. Kilpailut käydään kaakkoisessa Virossa Tarton toimiessa keskuspaikkana.

Ennakkoon kovimmat odotukset kohdistuvat seitsikossa Olav Lundanesiin, joka oli viimevuotisten kisojen kuningas kahdella kullalla ja yhdellä hopealla. Alkukauden näytöt ovat norjalaiselta sitä luokkaa, ettei tuon menestyksen uusiminen vaikuta täysin mahdottomalta.

Hyvät saumat lähelle mitalisijoja on myös Frédéric Tranchandilla sekä Fredric Portinilla. Tranchand on näyttänyt kotimaan kisoissa parhaimmillaan ylivertaista vauhtia, ja toisaalta ranskalainen on yltänyt sprinttimatkojen ohella lähelle mitalia myös pitkällä matkalla, sijoittuen kaksi vuotta sitten MM-kisoissa neljänneksi.

Portin on ollut alkukauden todella vahvassa iskussa, joskin Jukolan viestinkin sotkenut flunssa on ollut kisojen alla harmina. Henkilökohtaisesti Portinin paras MM-sijoitus on 10. viime kisojen keskimatkalla.

Portinin ohella toinen suomalaisista on Jesse Laukkarinen. Ilman viime hetken muutoksia hänen kisaurakkansa on ohi viimeistään huomenna, sillä mies juoksee pelkästään henkilökohtaisen sprintin.

Puolan värejä kantava Bartosz Pawlak oli viime vuoden EM-kilpailuissa jo lupaavasti pitkän matkan 12. Kaikki edellä mainitut Laukkarista lukuun ottamatta suunnistavat näillä näkymin Virossa myös maidensa viestijoukkueissa.

Naisten puolella kisoissa nähdään Norjan Ida Marie Næss Bjørgul sekä MM-konkari, Latvian Inga Dambe. Näistä Bjørgul sijoittui vuosi sitten sprintissä hieman yllättäen seitsemänneksi, ja samaa matkaa hän pääsee nytkin Tartossa juoksemaan.

Kilpailut alkavat tänään sprintin karsinnalla. Tartossa ja Viljandissa käytävien sprintin ja sprinttiviestin jälkeen siirrytään maastomatkoille, ja kisat päättyvät ensi perjantaina käytäviin viesteihin.

Arola mukana nuorten EM-kilpailuissa

Tänä viikonloppuna suunnistetaan myös nuorten EM-mitaleista Slovakian Banska Bystricassa. 16-vuotiaiden kilpailuissa Suomi-paidassa suunnistaa PR:n Topias Arola. Viimeksi Jukolan viestissä loistanut Arola otti viime vuonna vastaavista kilpailuista hienosti EM-hopeaa pitkällä matkalla.

Kisat avataan tänään sprintillä. Huomenna on vuorossa pitkä matka ja sunnuntaina viesti.
Tweet