Puolan maajoukkuemies Pawlak Paimion Rastiin

Paimion Rasti vahvistuu ensi kaudeksi kovan tason nimellä: Puolan maajoukkuemies Bartosz Pawlak on allekirjoittanut seuran kanssa yhden vuoden sopimuksen.

26-vuotias Pawlak on edustanut maataan useita kertoja arvokisoissa. Hän sijoittui tänä vuonna EM-kilpailujen pitkällä matkalla 12:nneksi. MM-tasolla paras henkilökohtainen sijoitus on 26. Puolan-mestaruuksia mieheltä löytyy kaikkiaan 11.

Pawlakin pohjoismainen seura on viime kaudet ollut ruotsalainen Södertälje-Nykvarn Orientering, jonka väreissä hän oli keväällä voittamassa 10mila-viestiä. Suurviesteistä plakkarissa on lisäksi kolmossijat sekä 10milasta että Jukolan viestistä. Puolalainen on erikoistunut viestialoituksiin, johon rooliin hän myös Paimion Rastissa on vahva kandidaatti.

Tulevien kausien henkilökohtaisena tavoitteena on kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen ja aikanaan myös mitali MM- ja EM-kisoissa. Näiden ohella ykköstavoite on Jukolan viestin voitto, mikä saattaa olla osasyynä miehen hakeutumiseen jo ennestään vahvistuneeseen Paimion Rastiin.

− Pääsyynä Suomeen ja Paimioon tulossa on suunnistustekniikkani kehittäminen uudessa ympäristössä. Ruotsin-vuosien kautta olo pohjoismaisissa maastotyypeissä on jo varsin tuttu ja turvallinen, mutta mielestäni Suomen maastot ja erityisesti kartat poikkeavat ruotsalaisista, kertoo Pawlak.

− Erityisesti keskimatkan teknisesti vaativassa ja keskittymistä vaativassa suunnistuksessa riittää parannettavaa, pitkät matkat sujuvat yleensä paremmin. Viestejä rakastan ja olen niissä vahva.

Ammattisotilaana leipänsä ansaitseva Pawlak asuu läntisen Puolan Poznanissa. Hän tulee kuitenkin tulevan vuoden aikana viettämään runsaasti aikaa Suomessa. Pawlak on kolmas Paimion Rastiin ensi kaudeksi tuleva kovan tason vahvistus norjalaisten Ida Marie Næss Bjørgulin ja Olav Lundanesin ohella.

– Miesten joukkueessamme tulee olemaan jonkin verran vaihtuvuutta. Tästäkin syystä Bartoszin siirtyminen meille on loistojuttu, sanoo edustusryhmän manageri Ossi Vesalainen.
Tweet