Topias Arolalle jälleen SM-kultaa

Paimion Rastin Topias Arola osoitti viikonloppuna Jyväskylässä, kuka on valtakunnan kunkku 15-vuotiaiden poikien sarjassa: yösuunnistuksen SM-kultaa yli minuutin kaulalla kakkoseen. Arola jatkoi upeaa syksyään jo kolmannella SM-mitalilla, kun pitkältä matkalta tuli kuun alussa kultaa ja sprintistä viime viikonloppuna hopeaa. Mitalikin oli jo kauden neljäs, sillä alkukesästä Arola haki vielä keskimatkalta hopean kotiin.

– Kisa meni pääosin hyvin, rata oli suhteellisen helppo. Pari rastia oli ”tyhjässä” rinteessä, ne piti naulata suunnalla. Nelosrastilla koukkasin ehkä minuutin kun tulin rastista ohi, kertoi Arola.

– Yösuunnistus ei minulle ole nimenomainen vahvuus, mutta tuntuu kuitenkin kehittyvän koko ajan.

Arola pääsee yrittämään saada kauden viidettä henkilökohtaista SM-mitalia viidestä mahdollisesta kolmen viikon kuluttua, kun erikoispitkän matkan kilpailu Tampereella päättää SM-kauden.

Toinenkin PR-juniori ehti kymppikärkeen, kun Milja Väätäjä oli juuri kymmenes 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Eroa kultaan kertyi kuutisen minuuttia. Alkurasteilla Väätäjällä oli hieman vaikeuksia, mutta loppumatka tultiin jopa kärkeä kovempaa.

Hyville sijoille ehtivät myös Eija Sipponen (13. D50) sekä Klaus Haanpää (16. H15).

Miesten pääsarjan A-finaaliin ylsi perjantai-illan karsinnasta neljä Paimion Rastin suunnistajaa. Heistä parhaiten Vaajakosken maastoissa suoriutui 20:nneksi sijoittunut Mikko Huhtinen. Henri Kalve oli 23., oman karsintaryhmänsä voittanut ja siten finaaliin viimeisenä startannut Sami Valkama 27. sekä Janne Nieminen 43.

A-finaalista karsiutuneet miehet suunnistivat B-finaaleissa. Jere Sipponen ja Daniel Stenlund vetivät oikein mukavasti sijoittuen H21B1-sarjan sijoille 3 ja 4.
Tweet