Tranchandille kultaa, Arolalle ja viestimiehille hopeaa

Frédéric Tranchand oli lauantaina rautaa ja otti omansa suunnistuksen SM-sprinttimatkalla Vaasassa. Kultaa tuli selvällä 20 sekunnin erolla kolmen vuoden takaiseen maailmanmestariin Mårten Boströmiin, vaikka mies nousi kärkeen vasta viimeisillä rastiväleillä. Tosin Tampereen Pyrinnön sveitsiläinen Florian Howald ehti toiseksi nopeimpana neljän sekunnin päähän ”Fredosta”, mutta edustussääntöjen vuoksi hän ei kisannut SM-mitaleista.

Nopea, hyvä pohja ja selkeät suunnistustehtävät sopivat Tranchandille kuin nenä päähän, joskaan suoritus ei ollut täydellinen.

– Rata ei ollut pahin mahdollinen, mutta olen tyytyväinen siitä että suoritus pysyi kasassa koko matkan. Alussa tuli pientä epäröintiä ja väärä reitinvalintakin, eikä fyysisesti ollut paras päivä. Pystyin kuitenkin vielä lopussa laittamaan yhden vaihteen lisää, sanoi Tranchand.

Myös Fredric Portin suoriutui Vaasan kaduilla ja kujilla hienosti, tuloksena SM-kilpailun seitsemäs ja koko sarjan kymmenes sija 42 sekuntia Tranchandia hitaampana.

Topias Arola jatkoi syksyn mitaliputkeaan nappaamalla nuorimpien 15-vuotiaiden poikien sarjassa hopeaa. Kova kilpakumppani, Tampereen Pyrinnön Leo Matinheikki, oli tällä kertaa 11 sekuntia vikkelämpi.

– Hyvin meni, olen tyytyväinen. Rata oli melkeinpä liian helppo SM-sprintiksi, eikä siinä virheitäkään tullut, kommentoi Arola kisaansa.

Naisten pääsarjassa parasta PR-vauhtia piti 10:nneksi (koko sarjassa 12.) yltänyt Saara Norrgrann. Eveliina Hirvonen ja Inga Dambe jakoivat SM-sijan 16.

Viestimiehet uusivat hopeansa

Sunnuntain SM-viestissä Kurikassa PR-nelikko oli jälleen vakuuttava ja uusi viimevuotisen kakkossijansa. Jesse Laukkarinen, Daniel Stenlund ja Frédéric Tranchand petasivat ankkuri Fredric Portinille loistopaikan, jota mies ei voinut olla käyttämättä.

Tosin aivan ongelmitta ei hopeakaan irronnut. Stenlund joutui tekemään kakkososuudella ylimääräistä mutkaa useamman minuutin vaihtaen yli kuusi minuuttia kärjen takana. Tranchand osuuden nopeimpama hilasi joukkueen reilun kahden minuutin päähän, vaikka joutui välillä kelaamaan muita kiinni virheen tehtyään. Portinin tilanne näytti jo huonolta, sillä ero ensimmäisissä väliajoissa oli kasvanut 5,5 minuuttiin ja sijoitus tippunut seitsemänneksi, mutta mies kuitenkin kokosi itsensä tyylillä.

– Meinasin alussa ryssiä koko homman, kun tuli iso virhe. Sain kuitenkin lisäpotkua edellä näkyvistä. Ei mikään hyvä juoksu, mutta olen tyytyväinen taisteluhengen löytymisestä lopussa, iloitsi viimeisellä hajontarastilla hopeataiston ratkaissut Portin.

PR:n kakkosjoukkue suunnisti sekin mukavasti sijalle 20. Kultaa vei kesällä Jukolan viestinkin valloittanut tamperelainen Koovee.

Monina vuosina mitalia juhlineet Paimion Rastin naiset eivät yltäneet Santavuoren haastavilla rinteillä parhaimpaansa. Saara Norrgrann avasi hienosti puoli minuuttia kärjen takana, mutta Eveliina Hirvosen suunnistus tökki pahemman kerran ja ekstraminuutteja kertyi yksi toisensa jälkeen. Inga Dambe ankkuroi joukkueen hyvällä juoksulla kuudenneksi. PR:n kakkosjoukkue ylsi 16:nneksi.

Paimion Rasti starttasi myös nuorimpien 16-vuotiaiden poikien kisaan menestys mielessä, mutta tällä kertaa viesti meni täysin vihkoon. Jopa tuore hopeasprintteri Topias Arola pyöräytti ankkuriosuuden ykkösrastilla omien sanojensa mukaan isomman virheen kuin muistaa koskaan tehneensä. Kärki tosin kulki jo kaukana, ja joukkueen loppusijaksi kirjattiin 19.

SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna yökilpailulla Jyväskylässä.
Tweet