Portin on virittynyt MM-kisoihin Pohjanmaalla

Viikonloppuna Ruotsin Strömstadissa sprinttimatkoilla alkaneet suunnistuksen MM-kilpailut ovat olleet PR:n Fredric Portinin tähtäimessä jo useita vuosia. Portinille nämä ovat myös melkeinpä kotikisat, sillä hän asui perheineen viime vuoden Norjan Haldenissa, joka sijaitsee heti rajan takana aivan kisamaastojen naapurissa. Kolmansiin MM-kisoihinsa osallistuva mies tietääkin mitä on luvassa.

– Ensimmäistä kertaa tiedän tarkasti, mitä tulevissa MM-kisoissa on luvassa. Haldenissa asuessa tuli jo käytyä paljon alueella treenaamassa. Viimeiset harjoitusleirit antoivat vahvistuksen siitä, että osaan maastot, ennakoi "Porren".

Portin on valmistautunut MM-rupeamaan viime viikot kotonaan Mustasaaressa Pohjanmaalla.

– Kotona rauhassa on ollut mukava olla, ei tule ajateltua liikaa tulevia kisoja. Olen vältellyt turhia matkusteluja ja muuta stressiä.

Valmistautuminen onkin sujunut erinomaisesti. Heinäkuun alussa Suomen maajoukkue leireili pari viikkoa viimeistä kertaa MM-kisojen maisemissa, minkä jälkeen Portin osallistui vielä Ruotsin rastiviikolle sijoittuen kovassa seurassa kokonaiskisan neljänneksi. Mies on pysynyt pikkuflunssia lukuun ottamatta terveenä ja ilman vaivoja. Kevään EM-pitkän matkan yhdeksäs ei kuitenkaan keskity sijatavoitteisiin.

– Olen hyvässä kunnossa, jalat tuntuvat todella hyviltä. Tiedän, että hyvällä juoksulla voin olla korkealla. Kymmenen joukkoon olisi toki hienoa päästä, mutta hyvät sijat tulevat sitten onnistuneen tekemisen myötä, linjaa Portin kisojen ovella.

Viime vuonna Portin oli 14. Skotlannin MM-keskimatkalla. Samalle sijalle hän ylsi debyyttikisoissaan Sveitsissä 2012 pitkällä matkalla. Strömstadissa Portin kilpailee tänään tiistaina keskimatkalla ja torstaina pitkällä matkalla sekä mahdollisesti kisaviikon lauantaina päättävässä viestissä.
Paimion Rastilla on MM-kilpailuissa kolmen suunnistajan ”edustus”. Portinin lisäksi menestystä jahtaavat Frédéric Tranchand Ranskan sekä Inga Dambe Latvian väreissä.

MM-kisapaikka Strömstad on erityisesti norjalaisten kesäturistien suosima pikkukaupunki, joka sijaitsee Ruotsin länsirannikolla aivan Norjan rajan tuntumassa. Maastomatkojen alueille ominaista ovat jyrkät rinteet ja huomattavat korkeuserot jopa satojen metrien mittaisine jyrkänteineen sekä osittain raskas maastopohja.

Kisatunnelmat perinteisesti TV:n välityksellä sekä Yle Areenan kautta suorana tai jälkilähetyksinä!
Tweet