Vauhdikas Nuori Suunta -viesti Hiekkahelmessä

Varsinais-suomalaiset nuoret suunnistajat ratkoivat viestimestaruuksiaan Nuori Suunta -kisoissa tiistaina Hiekkahelmessä. Järjestävä seura Paimion Rasti saavutti kisoista kolme mitalia, yhden kutakin väriä.

Hiekkahelmen maasto tarjosi suunnistajille vauhdikasta etenemistä ja tarkkoja rastipisteitä. Monissa sarjoissa kilpailu voitosta oli tiukkaa. Ehkä hieman yllättäen selkeimmin pelin ratkaisivat nuorimmat rastireittiläiset. Tytöissä voiton vei Turun Suunnistajien joukkue ja pojissa Angelniemen Ankkurin kolmikko. Poikien puolella PR:n kolmikko Topi Virtanen, Sampo Oksa ja Juuso Haapala oli hopealla.

Monelle rastireittiläiselle tärkeintä oli päästä kokeilemaan suunnistusta kilpailujännityksen kera. Mukana oli myös monia, jotka osallistuivat elämänsä ensimmäiseen kilpailuun.

Viestikilpailun ensikertalaisia löytyi myös vanhempien 11-16 -vuotiaiden sarjoista - mutta näissä sarjoissa oli mukana myös kokeneita kilpailijoita, jotka järjestivät voittotaistelusta melkoisen kamppailun. Jännittävimmäksi tilanne meni D11-16 -sarjassa, jossa tilanne eli aina loppusuoralle asti. Lopulta Paimion Milja Väätäjä oli ankkuriosuuden vahvin ja ratkaisi kolmella sekunnilla voiton itselleen ja joukkuekavereilleen Essi Hölsölle, Jaana Haapalalle ja Selina Arolalle.

Poikien puolella MS Parman Niklas Ekström ei päästänyt ankkuriosuudella takaa-ajajia aivan kantaansa. Niinpä voitto tuli ennen TuS:a ja kolmanneksi sijoittunutta PR:n joukkuetta Klaus Haanpää, Eelis Axelin, Leo Haanpää ja Topias Arola. Näin ollen kilpailun kaikkien sarjojen voitot menivät eri seuroille.
Tweet