Kaksi PR-veteraanimitalia MM-kisoista

Viime viikolla Tallinnan ympäristössä käydyissä "veteraanien" eli ikänaisten ja -miesten MM-kilpailuissa oli mukana myös pieni PR-edustus. Ja menestystäkin edustusjoukko niitti – parhaina Katri Lindeqvistin ja Tero Heikkilän MM-mitalit sprintissä.

Katri suunnisti komeasti naisten 35-sarjan hopeaa Tallinnan vanhassakaupungissa käydyssä kilpailussa. Kulta karkasi puolentoista minuutin päähän, mutta sen ottikin melkoinen nimi: mestari Galina Vinogradova on nimittäin yksi Venäjän maajoukkueen syömähampaista ja valmistautuu yhtenä sprinttisuosikeista tällä viikolla alkaviin "pää-MM-kisoihin" Ruotsin Strömstadissa. Myös seuraavat sijat tulivat Suomeen pronssimitalisti OK Trianin Elli Virran johdolla.

Tero puolestaan palkittiin miesten 45-sarjan MM-pronssilla niin ikään sprintissä. Runsaat puoli minuuttia nopeampi oli mestari, takavuosien Tanskan maajoukkuemies Thomas Jensen. Lisäksi edelle ehti 20 sekunnilla Turun Suunnistajien suunnistusikoni Janne Salmi. Pitkällä matkalla Tero sijoittui 12:nneksi.

Kisaviikon ohjelmaan kuuluivat myös mm. pubiralli sekä banketti. Näiden tuloksia ei ainakaan vielä ole järjestäjien sivuilta löydettävissä.

Yhteensä menestystä haki tai muuten suunnistuksesta nautiskeli noin 3500 veteraania. Ensi vuonna veteraanien MM-mitalit ovat jaossa hieman lauttamatkaa kauempana, sillä kilpailut pidetään huhtikuussa Uudessa-Seelannissa.
Tweet