Fredric Portin palaa Paimion Rastiin

Suomen maajoukkuesuunnistaja Fredric Portin palaa ensi kaudeksi edustamaan Paimion Rastia. Portin asui perheineen kuluneen kauden Norjan Haldenissa ja suunnisti paikallisen huippuseuran Halden SK:n väreissä. Hän edusti Paimion Rastia jo vuodet 2011–2014. Nyt koko perhe on jo muuttanut takaisin Suomeen Pohjanmaalle.

– Mielestäni oli helppo valinta palata Paimion Rastiin nyt kun palasimme Suomeen. Siitä asti, kun nousin pääsarjaan, seura on vahvasti ollut mukana tukemassa minua erinomaisella tavalla. Siellä ymmärretään, mitä huippusatsaus vaatii. Sen lisäksi seurassa on paljon mukavia ihmisiä, ja ilmapiiri on kannustava. Odotan innolla, että pääsen taas juoksemaan PR:n paita päällä sekä suurviesteissä että henkilökohtaisesti, sanoo Portin.

Portin on kärsinyt viime kaudet jalkavammoista eikä parasta tulosta ole syntynyt. Kuluneella kaudella hän pääsi taas ”radalle”. Portin toteaakin, että vaikka Norjan-vuosi antoi paljon, on vielä monia asioita, joissa hän haluaa kehittyä.

– Tavoitteet ovat MM-kisoissa Ruotsin Strömstadissa, jossa onnistunut suoritus voi riittää kymmenen parhaan joukkoon. Norja antoi ainakin suunnistukseen lisää varmuutta ja vahvan näkemyksen siitä, että harjoittelu pitää olla mahdollisimman lajinomaista. Olen tyytyväinen, että uskalsimme lähteä hakemaan uutta oppia sieltä, summaa Portin.

Portinin paras henkilökohtainen MM-sijoitus on 14. sija, jonka hän ensimmäisen kerran saavutti debyyttikisojensa pitkällä matkalla Sveitsissä vuonna 2012. Tänä vuonna hän ylsi Skotlannin MM-kisoissa keskimatkalla samaiselle 14. sijalle ja pitkällä matkalla 19:nneksi. Kuluneen kesän Louna-Jukolassa Paimiossa Portin loisti pitkällä yöosuudella karaten muilta ja nostaen Halden SK:n ylivoimaiseen johtoon.

Paimion Rastin tulevien kausien huippumenestys miesten puolella ei ole pelkästään Portinin varassa, sillä kaksi vuotta seuraa jo edustanut ranskalaistähti Frédéric Tranchand on allekirjoittanut jatkosopimuksen ja jatkaa siis PR-väreissä. Tranchandin paras meriitti MM-tasolla on sprintin pronssimitali Norjasta vuodelta 2010. Tänä vuonna hän oli ottamassa Ranskan viestijoukkueessa MM-pronssia ja sijoittui pitkällä matkalla neljänneksi.

Edellä mainittujen herrojen lisäksi Jesse Laukkarinen ja Daniel Stenlund jatkavat Paimion Rastissa kahden vuoden jatkosopimuksella.
Tweet