Koululaisille SM-viestihopeaa

Koululiikuntaliiton SM-suunnistukset Kirkkonummella jatkuivat paimiolaisittain mitalinhohtoisina. 15-vuotiaiden sarjassa Paimion kolmikko Essi Hölsö, Klaus Haanpää ja Topias Arola saavutti hopeaa. Suorituksen arvoa nostaa se, että tässä sarjassa monet kilpakumppanit olivat vuoden vanhempia kuin Klaus ja Topias ja peräti kolme vuotta vanhempia kuin Essi!
Vauhdikas viesti kulki lähdöstä maaliin hyvin jännittävissä ja vaihtelevissa merkeissä. Aloitusosuudella Essi sai vastaansa ison joukon juuri sarjan kovimpia ja vanhimpia poikia. Vaikka Essi vähän harmittelikin muutamia virheitään, takasi maltillinen kuuden minuutin takamatka kärkijuoksijoihin hyvät asetelmat seuraaville osuuksille.
Kakkososuudella Klaus teki hallitun suunnistuksen ja nosti Paimion jo kiinni palkintosijoihin kuudenneksi. Matkalla Klausin ohittamaksi joutui peräti 22 joukkuetta.
Ankkuriosuudellla vain Helsingin Miika Tala onnistui pitämään eron Topiakseen lähes ennallaan ja karkaamaan näin selvään voittoon. Topias ei matkallaan juuri nähnyt muita saman sarjan suunnistajia, joten loppusuoralla hänellä ei ollut aavistustakaan, mitä sijoitusta muut joukkueen jäsenet lähtivät ankkurin matkaan juhlimaan. Kohtalaisen täpärälle hopeamitalin kohtalo kuitenkin meni, sillä neljä seuraavaa joukkuetta tulivat maaliin puolentoista minuutin sisällä Paimiosta.
Hyvin lähellä palkintosijaa oli D-sarjan sisarusjoukkue Sebastian, Casper ja Camilla Fingerroos. Tässä sarjassa kolmesta suunnistajasta yhden tuli olla korkeintaan 13-sarjalainen ja yhden 15-sarjalainen. Sebastian tuli vaihtoon viidentenä ja Casper kuudentena. Pääasiassa lukiopoikien hallitsemalla ankkuriosuudella Camilla joutui antamaan periksi vielä yhdelle joukkueelle, joten paimiolaiset tipahtivat juuri plakettisijojen ulkopuolelle seitsemänneksi.
13-vuotiaiden sarjassa Leo Haanpää, Jaana Haapala ja Tuomo Haapala olivat sijalla 17 ja RR-TR-sarjassa Selina Arola, Juuso Haapala ja Eelis Axelin niukasti puolivälin paremmalla puolella sijalla 50.
Tweet