Nuoret hurjassa SM-kisavireessä

Paimion Rastin nuoret suunnistajat saavuttivat melkoisen jättipotin Koululiikuntaliiton SM-suunnistuksista Kirkkonummelta. Nuuksion vauhdikkaista kalliomaastoista oli tuliaisina kolme mitalia ja yksi plakettisija.
Kovimman tempun tekijä oli 11-vuotiaissa pojissa Leo Haanpää, joka nappasi itselleen SM-kultaa. Sähäkässä tukireittikilpailussa vain Pälkäneen Rauli Aho onnistui haastamaan Leon tosissaan. Kärkikaksikon erotti toisistaan 14 sekuntia ja seuraavat suunnistajat jäivät Leksasta jo yli minuutin päähän.
Saman tyyppiset asetelmat olivat tyttöjen 12-sarjassa, jossa Essi Hölsö oli toinen. Tässäkin sarjassa kärkikaksikko karkasi muilta, ja lopputulos oli paimiolaisittain hopeanvärinen 18 sekunnin erolla.
Leo ja Essi olivat viime vuoden KLL:n SM-kisoissa sijoilla 9 ja 10, joten molemmat ottivat hienon loikan tuloksissa ylöspäin. Eteenpäin viime vuodesta meni myös Topias Arola 14-vuotiaiden sarjassa. Viime vuoden pronssi kirkastui nyt hopeaksi. Sarjan ennakkosuosikki Akseli Julkunen oli tällä kertaa 39 sekuntia Topiasta nopeampi.
Mitalisteja säesti hienosti PR-junnuista Milja Väätäjä, joka tässä kisassa edusti Kaarinaa. Milja sijoittui D14-sarjassa kuudenneksi.
Koululaisten SM-suunnistukset jatkuvat lauantaina viesteillä.
Tweet