Paimion Rasti avasi viestikauden vahvasti


Suunnistuksen kotimaisen viestikauden avannut Kevätyön viesti Yläneellä oli Paimion Rastille menestyksekäs. Naisten ykköstrio hävisi lauantai-iltana voiton vain sekunnin erolla. Miehissä kahdellakin joukkueella oli käsissään viestivoiton avaimet, mutta palkintopallille asti ei rutistus riittänyt. Nuorten HD16-sarjassa PR:n joukkue oli kolmas.

Emma Silvennoisen ja Katri Lindeqvistin hyvien osuuksien jälkeen Saara Norrgrann pääsi ankkureiden taistoon neljäntenä vajaan kahden minuutin takaa-ajoasemista. Pienistä virheistä huolimatta Norrgrann sai loppumatkalla kärjen kiinni, mutta samalla takaa tuli Hiidenkiertäjien Jenny Patana haastamaan voittotaistossa. Viimeisellä kilometrillä kisa oli kolmen kauppa, ja lopulta juoksuvoimaiset Norrgrann ja Patana ratkoivat ykkössijan loppukirissä.

– Oli aika isku hävitä loppukiri. Enemmän tuntui henkiseltä kuin fyysiseltä taistelulta. Ensi kerralla olen henkisesti kovempi, lupasi sekunnin erolla Hiidenkiertäjien taakse jäänyt Norrgrann.

Naisten kakkosjoukkue sijoittui tuoreen PR-kasvo Milka Reposen avaamana 15:nneksi.

Miesten iltahämärissä startannut viesti oli nopeahkossa maastossa hyvin tasainen. Paimion Rastin ykkös- ja kakkosjoukkue pääsivät ankkuriosuuden otatukseen rinta rinnan noin kaksi minuuttia kärkeä perässä. Ykkösen Frédéric Tranchand polki vauhdilla edellä kulkevia kiinni, kunnes teki ison virheen pahalla rinnerastilla. Samalla ohi noussut kakkosen Kim Fagerudd imutti takaa-ajoryhmänsä kera kärjen jo miltei näköetäisyydelle, kunnes loppumatkan vaikeuksien myötä kärki karkasi ja ohi tuli myös Tranchand.

PR:n ykkösjoukkue ehti lopulta kahdeksanneksi reilun minuutin voittajan takana, ja kakkonen tuli heti perässä sijalle 11. Voittoon puristi loppuratkaisussa Turun Metsänkävijät. PR:n kolmonen oli tasaisen esityksen päätteeksi viestissä 17.

– Liikaa vauhtia ja huolimattomuutta pahalle rastille. Ja pimeällä oli vaikea saada kartalta kiinni. Loppumatka tuli sitten parasta mahdollista kyytiä, kommentoi ”Fredo”.

16-vuotiaiden sarjaan Paimio osallistui nuorella, 14-sarjalaisista koostuneella joukkueella. Se ei kuitenkaan tahtia haitannut, sillä Topias Arola, Milja Väätäjä ja Klaus Haanpää sijoittuivat lopulta kolmansiksi. Erityisesti Milja teki kakkososuudella vahvaa työtä ollen osuutensa toiseksi nopein.

(Kuva: Antti Suonpää)
Tweet