Frédéric Huippuliigan voittoon

PR-tähti Frédéric Tranchand piti muut takanaan suunnistuksen Huippuliigan päätöskisassa ja otti näin sarjan kokonaisvoiton viimevuotiseen tapaan. Jo liigan kaksi ensimmäistä osakisaa keväällä voittanut Tranchand starttasi lauantaina Espoon Takkulassa takaa-ajona käytyyn kilpailuun 1.40 ennen lähintä uhkaajaa ja kasvatti eron parhaimmillaan eron yli neljään minuuttiin. Pienten virheiden ja taempaa lähteneiden kovan vauhdinpidon seurauksena etumatka kutistui lopussa selvästi, mutta eroa kakkoseksi nousseeseen Angelniemen Ankkurin Mikko Siréniin jäi vajaat kaksi minuuttia. Sijalta 11. startannut Fredric Portin oli takaa-ajon toiseksi nopein ja nousi liigan lopputuloksissa hienosti viidenneksi.

– Radalla riitti haasteita enkä suunnistanut erityisen hyvin, mutta se silti riitti. Viimevuotisen voiton jälkeen asetin tälle vuodelle Huippuliigan yhdeksi kauden päätavoitteista, ja se toimi hyvin, kertoi Frédéric.

Naisten Huippuliigan takaa-ajoon starttasi peräti neljä Paimion Rastin naista, parhaina reilut neljä minuuttia kärjen takaa Saara Norrgrann ja Inga Dambe. Kaksikko eteni ryhmässä pitkälti yhtä matkaa, ja loppukirissä Saara väläytti juoksuvoimaansa nousten upeasti Huippuliigan viidenneksi. Inga ei pystynyt lopussa rytmin vaihdokseen ja jäi sijalle 11. Muut PR-naiset Eveliina Hirvonen ja Emma Silvennoinen ottivat sijat 15 ja 19.

Frédéric Tranchand

Tweet