Paimion Rastille neljä mitalia syksyn SM-kilpailuista

SM-keskimatkan karsinnassa paimiolaiset olivat hyvässä vauhdissa. Naisissa Inga otti karsintaeränsä voiton ja Ingan vanavedessä Salla, Laura, Emma, Vroni ja Eveliina kruisailivat A-finaaliin. Miehissä potentiaaliaan pääsi esittämään Daniel, joka kaahaili Ingan tavoin oman karsintalohkonsa voittoon. Fredric teki samassa erässä paluun kilpakentille heinäkuisen polvileikkauksensa jälkeen ja oli heti ilahduttavasti 4. Kolmantena miehenä A-finaaliin täräytti Juuso. Finaalin kivikkoinen maastopohja ei varmasti ainakaan auttanut vielä kuntoutuvaa Fredriciä, mutta sijoitus silti mukavasti 14. vain 20 sekuntia plaketista, lähes maailmancup-tason nimillä varustetussa kisassa. Naisten kisassa Salla ja Inga löivät alkutahteja sunnuntain viestiin nappaamalla kumpainenkin plaketin sijoilla 8 ja 9.

Samana päivänä R2 kisoissa Airi Sipponen taisteli itsensä Suomen mestariksi yhden sekunnin marginaalilla!

Sunnuntain viesti lähti naisten osalta loistavasti liikkeelle, kun Salla toi PR:n värit kolmantena vaihtoon aivan kakkossijan tuntumassa, vajaan puolitoista minuuttia kärjessä porskuttaneen Tampereen Pyrinnön jälkeen. Naiset yrittivät lyödä muille heti avauksessa luun kurkkuun, kun kakkosjoukkueen Saara teki upean juoksun tullen vaihtoon neljäntenä, aivan Sallan tuntumassa. Kaksikkoa täydensi vielä Eveliina, joka saapui vaihtoon yhdeksäntenä. Toisella osuudella monissa liemissä keitetty viestitykkimme Vroni aloitti hurjan kirin kohti kärkeä puristaen eron kärjessä juosseeseen Pyrinnön Finckeen vain puoleen minuuttiin. Vroni vaihdossa kolmas, edellään TP ja ilman suksiakin vauhdilla edennyt KooVeen Liisa Anttila. Emma toi PR2:sen vaihtoon viidentenä ja Katri nosti kolmosjoukkueenkin jo sijalle 7. Tässä vaiheessa koutsi Satun tyytyväisyys ei olisi voinut enempää näkyä päällepäin. Ankkureiden taistelussa Venla Niemi karkasi ja vei Pyrinnön voittoon. Inga otti varman otteen hopeasijasta heti alusta alkaen, mutta käsikirjoitti pientä trilleriä tekemällä lopussa virheen. Loppusuoralla Inga piti kuitenkin KooVeen Uotilan takanaan ja näin naisille hopeiset mitalit kaulaan. Laura toi kakkosjoukkueen lopulta sijalle 14 ja Hilla ankkuroi kolmosen sijalle 18. Huomiotavaa on, että kakkosjoukkuekin oli erittäin lähellä plakettia joukkueella, jolla on jatkossa vielä rutkasti varaa kehittyä. Ei olisi mahdoton ajatus, että hyvänä päivänä naisilla olisi kolme joukkuetta TOP10 sijoilla.

Miesten viesti ei käynnistynyt aivan viime vuotiseen tapaan, sillä Teemu joutui antautumaan avauksessa vajaan neljän minuutin verran vaihtaen sijalla 28. Kakkosjoukkueen avannut Juuso jatkoi keskimatkan raiteillaan ja niisti Teemun neljällä pykälällä. Toisella osuudella Fredric heitti välittömästi vilkun vasemmalle ja ohituskaistalla taakse jäi 15 joukkuetta jo ensimmäisen vartin aikana. Lopulta ero kärkeen kapeni 50 sekuntia ja sijoitus tuloslistalla 11. Kolmannelle osuudelle sännännyt Markus heitti ykkösrastilla pummit alta pois ja eteni sen jälkeen aivan kärkivauhtien tasolla. Sijoitus nousi yhdellä ja miehetkin saatiin plaketin syrjään kiinni. Kovassa juoksuvireessä oleva Daniel oli tällä kertaa joukkueen ankkuri ja hilasi heti parilla pykälällä sijoitusta ylöspäin. Lopun taisteluun Turun Metsänkävijöitä vastaan Daniel oli löytänyt lääkkeet jo SM-pitkillä ja jätti Jussi Sunan taakseen loppukirillä. Lopulta sijoitus 8. joka naisten tavoin oli varsin onnistunut suoritus ottaen huomioon esimerkiksi Kimin loukkaantumisen SM-pitkillä ja Fredricin paluun kisoihin vasta edellisenä päivänä. Miesten kakkosen keskimmäiset osuudet hoituivat itse kokemusten Virtasen ja Heikkilän vauhdittamina. Henri ankkurina maaliin täpärästi 23. sijalla.

R2 viesteissä D170 sarjasta saatiin pronssinen mitali joukkueella H.Mannervesi, P.Lähteenmäki, A.Sipponen!

Viime viikonloppuna käyty SM-YÖ ei Paimion Rastin edustusryhmälle ollut varsinainen menestys. Perjantai-iltana käydystä miesten karsinnasta A-finaaliin pääsivät vain Teemu Väre ja Henri Kalve. Janne Nieminen jäi harmittavasti vain 16 sekuntia finaalipaikasta, mutta taisi lauantaina illalla olla kuitenkin tyytyväinen tilanteeseen. Lauantain kisassa miehet pyöräyttivät useammankin ison pummin ja Henrille matkaseuraa tekivät myös krampit. Erot kärkeen muodostuivat lähes kalenterilla mitattaviksi. Naisilla oli suunnistusongelmia miesten tapaan ja kaulankoristeita ei yöltä siunaantunut. Lähimmäksi pääsi jälleen Inga, jonka viime viikonlopun kirikumppani Ulrika Uotila käänsi kuitenkin taistelun toisinpäin. Lähelle plaketteja pääsi myös D16 sarjassa Camilla Fingerroos 12. sijallaan.

Paimion Rastin kisat pelasti kuitenki R2 puolelta Helena Mannervesi, joka huuhtoi D65 sarjasta kultaa ja Mika Mannervesi palasi plaketeille kuudennella sijalla.

Samaan aikaan Fredric matkasi Italiaan kovatasoisiin kilpailuihin lähelle ensi vuoden MM-kisamaastoja. Keskimatkalla Fredric oli Tero Föhrin jälkeen parhaana suomalaisena 11. ja pitkällämatkalla 16.

Seuraavaksi PR:n katseet kiinnittyvät tiukasti reilun viikon päästä Brunnassa kisattavaan 25Mannaan, jossa taistellaan maailman parhaan suunnistusseuran tittelistä. Joukkueen managerin Juuso Lindeqvistin excel-taulukot käyvät jo kuumina juoksujärjestyksiä mietittäessä. Vielä on viikko aikaa lunastaa paikka joukkueesta!