Portin Suomenmestariksi!

Viime viikonloppuna ratkottiin Suomenmestaruudet pitkällä matkalla. R1 kisat käytiin Tervakoskella hämäläisen rankassa maastossa. Maasto vaati juoksijalta periksi antamattomuutta, sisua ja kestävyyttä, niinkuin SM-kisamaaston kuuluukin. R2 kisat käytiin puolestaan Savitaipaleella.

Paimion Rastille päivä oli antoisa Fredric Portinin voittaessa lähes 2 minuutilla Suomenmestaruuden miesten pääsarjassa. S-P Fincke oli toinen (+1.51) ja Jani Lakanen kolmas (+2.14). Portin hallitsi kisaa alusta alkaen ja eteni varmalla toteutuksella kohti tavoitettaan. Kausi on ollut Portinille tähän asti fantastinen. Nuori mies on hypännyt vuodessa maajoukkueeseen ja Suomen kärkeen. Sveitsin MM-kisoissa Portin oli pitkällä matkalla paras suomalainen sijoittuen sijalle 14. ja viikonlopun suomenmestaruus viimeistään kertoo sen, kuka on maan ykkösmies pitkällä matkalla.

Nälkää Portinilla on edelleen. hän tiedostaa, ettei vauhti vielä kansainvälisissä karkeloissa riitä kirkkaimpaan kärkeen ja töitä on tehtävä jatkossakin. Seuraavaksi edessä on maajoukkue edustuksia maailman cupissa ja Nordic Orienteering Tourilla 1.-8.9 ja SM-keskimatka sekä -viesti viikonloppu Savossa.

Fredric ei kuitenkaan ollut viikonvaihteen ainoa paimiolainen menestyjä. Inga Dambe oli naisten pääsarjassa 5. jääden voittajalle Minna Kaupille reilut 7 minuuttia. Junnuissa Emma Silvennoinen taisteli mitalista D20-sarjassa, mutta joutui taipumaan lopussa neljännelle tilalle, Eveliina Hirvonen oli samassa sarjassa 17. Samanikäisten poikien sarjassa Janne Nieminen oli 12. Miehissä Kim Fagerudd oli 14. Teemu Väre 19. ja Markus Lindeqvist 23. R2-kisoissa Helena Mannervesi oli D65 sarjassa 4. Airi Sipponen D55 sarjassa 17. ja Markku Sipponen H60 sarjassa 34.