PR vei molemmat MC-katsastuksen pitkät matkat Tampere Gamesissa!

Paimion Rasti näytti voimansa viikonloppuna suunnistuksen maailmancup-katsastuskisoissa, Tampere Games. Mukana taistelemassa kärkisijoista oli iso osa Suomen suunnistuskärjestä, ja siinä mukana Paimiosta muun muassa Fredric Portin, Inga Dambe ja Katri Lindeqvist.

Perjantain sprinttikisa juostiin Tampereen keskustassa. Miesten eliittisarjassa voiton vei Rajamäen Rykmentin Tuomas Tervo, ja naisten puolella nuori Venla Niemi oli ylivoimainen. Paimiolaisista ainoastaan Inga Dambe pärjäsi aikuisten katsastussarjoissa, sillä sekä Portin että Lindeqvist hylättiin. Nuorten puolella Paimion Janne Nieminen antoi taas hyvät näytöt MM-kisoja ajatellen, päätyen sijalle kolme H20E-sarjassa.

Tampere-Gamesin katsastuskilpailut olivat urheilijoille erittäin tärkeitä koska ne kahdeksan miestä ja kahdeksan naista jotka pääsevät Sveitsin maailmancup-kisoihin valitaan muun muassa näiden kisojen perusteella. Lauantaina siirryttiin Tampereen keskustasta pois Hämeenkyrön maastoihin kamppailemaan keskimatkan voitoista.Tänäänkään Paimiolaiset eivät päässeet ihan kärkeen kiinni. Portin oli miesten katsastussarjassa viides, vajaa minuutti voittajan, Kalevan Rastin Hannu Airilan perässä. Dambe ja Lindeqvist olivat tänään kuudes ja yhdeksäs.

Sunnuntain pitkä matka kilpailtiin samoissa maastoissa kuin lauantaina, mutta ratojen matkat kasvoivat miesten sarjassa viidestä kilometristä viiteentoista kilometriin, ja naisten yhdeksään kilometriin. Paimion Rasti vei tällä matkalla voitin sekä miesten että naisten sarjassa, Portinin ja Damben voitettua.

- Huomasin jo eilen (lauantaina), että juoksuvauhtini on riittävä, kunhan virheet jäävät tekemättä, joten aloitin tänään rauhallisesti. Totesin kuitenkin, että aloitin liian rennosti, sillä tein jo ensimmäiselle rastille virheen. Sen jälkeen ei tullut juuri virheitä, ja tunsin itseäni vahvaksi, Portin kertoi pitkän matkan voiton jälkeen. Portinin iloksi luvattiin heti maaaliin tultua lippu Sveitsin maailmancup-kisoihin. Naisten puolella Inga Dambe murskasi vastustajansa voittaen yli kolmella minuutilla enne Bodil Holmströmiä. Kolmanneksi sijoittui Paimion Katri Lindqvist.

Tämä viikonloppu oli hyvä harjoitus ensi viikonlopun Jukolanviestiä ajatellen, sillä myös Helsingin Suunnistajien järjestämässä Suunto-Gamesissa Paimion Rasti pärjäsi hyvin, kun muun muassa Paimion Vroni König-Salmi voitti sunnuntain D21E-sarjaa.
Tweet