Tiomilasta saaliina hyvät sijoitukset

Viikonloppuna käytiin kevätklassikko 10MILA-viesti Ruotsissa, Motalan Kvarnissa. Paimion rastin joukkueet suunnistivat odotuksiin nähden hyvät viestit. Sekä naisten että miesten voittoon nousi lopulta Halden SK, joka siis uusi vakuuttavasti kymmenen vuoden takaisen tuplansa.

Naisten kilpailu alkoi kerrassaan loistavasti, kun ykkösen Katri ja kakkosen Nina kelasivat vaihtoon sijoilla 4 ja 14. Ykkösestä Salla piti kärkituntuman, Saara joutui hieman taipumaan vauhdissa nopeimmille. Ensiesiintymisen PR:n viestipaidassa tehnyt Vroni työnsi nelososuuden aivan nopeimpien vauhtia nostaen vaihtosijaksi 8. Inga joutui päästämään yhden kilpakumppani ohi, ja näin loppusijaksi kirjattiin yhdeksäs, joka on lähellä historian parasta Tvåmila-noteerausta.

Myös kakkosjoukkueessa nähtiin hienoja suorituksia, joista Ninan avauksen lisäksi mainittakoon erityisesti Heli ja Eveliina osuuksilla 2&3. Loppusijoituskin oli varsin hyvä 63. Kolmosjoukkue kutistui poisjääntien vuoksi kolminaisiseksi eikä loppusijaa siis tullut.

Miesten viestissä ykkösjoukkue koki joitakin muutoksia aivan kisan alla. Joukkue teki tasaiset suoritukset ja selvisi muutamalla isommalla virheellä. Avausosuudella repeämiä ei syntynyt ja Teemu tuli letkan mukana vaihtoon sijalla 80 pari minuuttia kärjestä. Tämän jälkeen jokaisessa vaihdossa sija nousi tai vähintään pysyi samana. Joukkueen junioriosasto Jannen ja Samin johdolla teki ensikertalaisiksi vähintään kohtuulliset suoritukset ja kokemustakin tuli samalla kasapäin. Myös Jonathan vetäisi seiskaosuudella hyvän juoksun ollen osuusajoissa 13.

Sairastumisten myötä miesten kakkonen sai vahvistusta naisista Elisan ja Satun työstäessä 8. ja 9. osuuden. Isompia romahduksia ei sattunut ja toistaiseksi epäviralliseksi loppusijaksi kirjattiin 121. Erityinen hatunnosto on annettava Juusolle, joka hyvässä kevätkunnossa teki mainion aloituksen ollen sijalla 65 Teemuakin nopeampi. Koko porukan nuorimpana Matias otti ensimmäisen kerran tuntumaa miesten viestiin ja suoriutui osuudestaan mainiosti.
Tweet