Mouhijärven metsistä menestystä Paimion Rastille!

Valokuva Voittajafiilis SM-yössä! Kuvasta puuttuu Janne V, Tero H ja Niina R.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä käytiin tämän suunnistuskauden viimeiset henkilökohtaiset Suomenmestaruuskisat SM-yön merkeissä. Maasto löytyi tällä kertaa Sastamalan Mouhijärveltä, joka tarjosi hyvin haastavan maaston ja ympäristön. Paimion Rastille kisat olivat menestyksekkäät, sillä seuralle kertyi yhteensä neljä mitallia ja viisi plakettia. Seura oli myös koko Suomen yö-suunnistuksen pistetaulukon kakkonen Tampereen Pyrinnön jälkeen.

Perjantaina pääsarjan miehet karsivat finaalipaikat. Seurastamme finaaliin pääsivät kaikki viisi pääsarjan miestä, Teemu Väreen voittaen oman karsintaeränsä.

Lauantaina mestaruudet ratkottiin samoissa maastoissa ja kartalla. Yön kuningattareksi naisten 7,4km radalla nousi Inga Dambe ajalla 1.01.53, voittaen toiseksi tullutta Martina Joensuuta vajaalla parilla minuutilla. Inga piti maastoa erittäin haastavana, mutta tiesi mahdollisuuksiinsa voittaa.

Yksi miesten pääsarjan ennakkosuosikeista, PR:n Fredric Portin, sijoittui viidennelle sijalle, jääden voittajalle Olli-Markus "Oma" Taivaiselle runsaat kahdeksan minuuttia. Karsinnan jälkeen ennakkosuosikiksi noussut Teemu Väre lähti metsään viimeisenä ja eteni lupaavasti, sortuen radan loppupuolella pariin isompaan virheeseen. Positiivisena yllätyksenä Daniel Stenlund sijoittui kisassa kymmenenneksi.

Nuorissa nähtiin myös seuramme lupaavien "yökettujen" alkuja, kun sekä H18-sarjassa suunnistava Jere "Jerez" Sipponen, että D20-sarjan Emma Silvennoinen voittivat SM-pronssia sarjoissaan. Janne Nieminen oli H20-sarjassa 7. jääden voittajalle, Topias Tiaiselle, neljän minuutin verran 8,3km radalla. D16-sarjassa Niina Reponen suunnisti ylsi melkein mitalleille, häviten neljällä sekunnilla pronssimitallin. Niinan loppusijoitus oli viides.

Myös Paimion Rastin kokeneemmat yökävijät saivat viikonloppuna näyttää taitonsa. Flunssastaan huolimatta Janne Virtanen sijoittui viidenneksi H35-sarjassa. H40-sarjassa Tero Heikkilä lähti hakemaan syksyn kolmatta kultaista SM-mitaliaan, mutta joutui antamaan periksi kolmannelle sijalle.