Yle televisioi Silja-rastit

Valokuva

Suunnistuksen kotimainen kilpailusarja Huippuliiga nähdään ensi kesänä Ylen kanavilla. Yle televisioi Huippuliigan neljä osakilpailua joko TV2- tai FST5-kanavalla. Huippuliigan osakilpailut käydään Paimiossa, Tampereella, Lohjalla ja Inkoossa.
- Huippuliiga on hyvä lisä meidän kesään. Uskon, että Huippuliigan kaltainen hyvä tuote vetää myös katsojia, sillä olemme saamassa sille hyviä lähetysaikoja, kertoo Yle Urheilun tapahtumaurheilun ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman.

Huippuliiga käynnistyy perinteisesti jo huhtikuussa Paimiosta, jossa kotimaan huiput testaavat kevätkuntoaan 16.4. Silja-rasteilla. Aiemmin kisa on televisioitu Urheilukanavalla ja viime keväänä TurkuTV:ssä.
-On mahtava tunnustus talkoolaisillemme, että pitkäaikainen työ Silja-rastien järjestämisessä palkitaan televisiointiyhteistyöllä valtakunnan verkossa, sanoo Silja-rastien kilpailunjohtaja Tapani Salo.

Silja-rastien naisten sarjan voittoa puolustaa vuoden urheilijana palkittu Minna Kauppi, joka voitti viime vuonna myös kokonaiskilpailun. Miesten Huippuliigan voitti vuonna 2010 Jani Lakanen.
-Huippuliigan näkyminen Ylen kanavilla on Huippuliigalle ja kansalliselle suunnistuksellemme aikamoinen loikka eteenpäin. Ylen katsojapotentiaali on suuri, ja tämä tuo suunnistusta ja urheilijoitamme tavallisen katsojan tietoisuuteen, luottaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Lähde: Suomen Suunnistusliitto
Tweet