Nuorten MM-katsastukset alkoivat lupaavasti

Hiihtosuunnistuksen nuorten MM-katsastukset alkoivat Joutsenossa 9.-10.1. pakkaskelissä.

Lauantaina hiihdettiin pitkän matkan kisa 18.3 km reitillä yhteislähtönä. Pakkasen vuoksi lähtöä siirrettiin tunnilla eteenpäin, mutta silti pakkasta oli parikymmentä astetta. Paimion Tommi Reponen onnistui loistavasti ja voitti ajalla 1.28.32. Eroa toiseksi tulleeseen Lauri Linnainmaahan tuli1.34 minuuttia. Ensimmäisenä maaliin tullut Taneli Pantsar hylättiin kielletyn tienylityksen vuoksi. Keli oli raskas, mikä näkyi tavoiteaikojen ylittymisenä kymmenillä minuuteilla.

Sunnuntaina hiihdettiin keskimatkan kisa 9.6 km reitillä väliaikalähtönä. Pakkaset jatkuivat yhtä kovina. Tommi oli viides 2.08 voittanutta Pantsaria perässä. Yhteistuloksissa Tommi tuli toiseksi 9 sekuntia Linnainmaalle hävinneenä. Kaikkiaan poikien katsastussarjaan H20 osallistui 30 hiihtosuunnistajaa. Katsastukset jatkuvat ensi viikonloppuna sprinttimatkalla Ylitorniossa.