Smålandskavlenista hyvää kokemusta, ei suurta juhlaa...

Paimion Rastin menestys kauden "päätös" kisassa Smålandskavlenissa jäi vaisuksi. PR:n miehet jäivät sijalle 18 ja kakkos joukkue sijalle 81. H16 sarjassa tuli PR:n paras sijoitus kun pojat suunnistivat sijan 9.

Smålannin kuuluisat yö osuudet...

Ongelmia syntyi miesten sarjassa lähinnä yö osuuksilla, kun Tahvosen Matin jalat alkoivat kaantumisen myötä kramppaamaan jo 10.5km matkan alkuvaiheilla. Paimion kakkos joukkueen kohtaloksi tuli lampun hyytyminen, kärsijänä Heiskasen Oskari. Yö osuuksien jälkeen ykkös joukkue oli kärkeä jäljessä noin 17 minuuttia sijalla 34. Joten takaa-ajettavaa riitti päiväosuuksien juoksijoille. Kakkos joukkueen sijoitus oli yö osuuksien jälkeen 106. +1.08.00 kärkeä jäljessä. Myös H16 sarjassa PR:n tuleva yökettu Janne Nieminen näytti taitonsa ja poikien joukkue oli yön jälken komeasti sijalla 6. +4.44 kärkeä jäljessä

Aamu valkenee ja PR kulkee...

Aamun valjettua Ruotsin eteläosissa Hestra nimisessä kylässä alkaa tapahtua. PR:n takaa-ajon reilun 6km radalla aloitti ykkösessä seuran nippelitiedon kakkos mies Teemu Väre, kakkosessa oli kyseiselllä osuudella vuoden aikana paljon kehittynyt nuori mies Henri Kalve. Teemulla olikin kulku kohdallaan ja reisi vilkkusi siihen malliin että ensinmäiseen väliaikaan tullessa sijoitus oli jo noussut 4 sijaa. Loppukin tuli mallikkaasti ja PR ykkönen vaihtoi sijalla 26. kärjessä oleeseen Kalevan Rastiin matkaa oli noin 14 minuuttia. Mainittakoon viellä että Teemulle tuli osuuden 3 nopein aika vain 18 sekunttia Leo Laakosta hitaampana, Leo oli toki juossut jo yöllä samassa maastossa. PR:n tulevaisuuden takaa-ajomies Henri nosti vaikeasta paikasta hyvällä suorituksella PR kakkosta hieman ylöspäin. H16 sarjassa takaa-ajoa oli suorittamassa myös tulevaisuuden kova nimi Jere Sipponen, syksyllä kovia suorituksia tehnyt Jere ei kuitenkaan pysynyt ihan ruotsalaisten vauhdissa vaan joutui omien sanojen mukaan antamaan hieman periksi juoksu vauhdissa. Toisen osuuden jälkeen pojat olivat sijalla 10 noin 5 minuuttia kärkeä jäljessä.

Takaa-ajo jatkuu, uutta ja tuoretta miestä maastoon...

Miehillä neljäs osuus oli reilu 10km ja PR:n sanoma osuudelle oli että kokemus tuo tulosta. Ykkösessä juoksi hurjaan syyskuntoon virittäytynyt Kim Fagerudd ja kakkosessa koko ajan hyvässä kunnossa ollut Antti Veijalainen. PR ykkösen kurssi oli siis edelliseltä osuudelta ylöpäin ja siihen suuntaan se jatkoi. Kim teki maastossa hyvää työtä vaikka kompassi menikin rikki heti alkumatkasta. Kulku oli kohdillaan ja Kim nosti PR:n jo sijalle 14. noin 12 minuuttia kärkeä Kalevan Rastia perässä. Kakkosessa varmaa työtä tehnyt Antti nosti sijoitusta ylöspäin, vaikka ruotsalaisten leimausjärjestelmä olikin hylkyä antamassa. Tietokone väitti Antilta puuttuvan noin puolet leimoista. Pientä selittelyä ja kaikki oli OK. Poikien joukkueessa lyhyen helpon osuuden oli tehtäväkseen saanut Janne Holmijoki, tämä nuori piikkiöläinen kulkee ainakin polulla kovaa ja lippukin löytyi. H16 sijalla 8. noin 7 minuuttia kärkeä perässä.

Ankkurit jäljellä ja jännitys nousee...

PR:n ykkösen ankkurina metsään pääsi Mats Dahlen, tämä fyysisesti kovassa syyskunossa oleva suomen tulevaisuuden ykkös eliitiin hakeutuva suunnistaja oli oiva valinta PR:n ankkuriksi. Kakkosessa ankkurin tehtävän suoritti päivän "sankari" Vilppu Karjainen, tästäkin kaveruksesta tullaan viellä joskus kuulemaan. Ankkureita ei päästetty tänä vuonna ainakaan helpolla, reilun 13km radalle kertyi noususummaa melkoinen määrä. Taisi ankkureille tulla tutuksi että kuinka iso se Isabergin laskettelurinne oikeasti on. Matsille ei osunut se kaikkein paraspäivä ja pummia tuli, lopussa tuli se suurin n.3min jossa Mats ajautui pahasti oikealle. Vastaan tuli pysty suoria noin 30 metrin jyrkänteitä, joista selviytyminen vei oman aikansa. PR 1 loppusijoitus oli siis 18. noin 18 minuuttia voittajaa Vaajakosken Terää perässä. PR kakkosen ankkuri Vilppu juoksi 13km radan kunnialla läpi ja näin rastin kakkonen pääsi kisan hyväksytysti läpi. "Vähän alkoi tossu painamaan lopussa ja vitsi minkä lopun ne oli tehnyt" oli Vilpun kommentit suorituksesta. PR 2 sijalle 81. reilu 2 tuntia voittajalle hävinneenä. H16 sarjassa ankkurina toimi Tommi Reponen tämä suomen kovinpiin 16 vuotiaisiin lukeutuva, nuori mies pisteli tossua toisen eteen ja kellotti osuuden 3 nopeimman ajan. Ikävä kyllä se ei riittänyt sijoitusten nostamiseen vaan kohtaloksi koitui yhden sijan lasku tilalle 9. noin 5 minuuttia kärkeen. Pojat olivat kuitenkin 6. jos mukaan ei lasketa yhdistelmä joukkueita.

Ensi vuonna taas lähdetään sitten parantamaan suorituksia ja tavoitellaan virheetöntä menoa !