Nuorten Tiomila 2008

NUORTEN TIOMILA , Billinge, Skövde

HD12 viesti starttasi pe klo 18.00.
Joukkueessa suunnistivat Ilari Korsimo, Niina Reponen, Elina Helin ja Matias Arola.
Ilari, Elina ja Matias olivat ensimmäistä kertaa kilpailemassa ulkomailla ja ensimmäistä kertaa käyttämässä Sport Ident -tikkua leimausvälineenä. Ilarin avausosuus sujui ilman virheitä ja vaihdossa edellä oli 54 joukkuetta, Niina eteni varmasti toisella osuudella ohittaen yksitoista joukkuetta. Elina jatkoi viestiä vauhdilla ja ohitteli monia suunnistajia päästäen Matiaksen matkaan sijalla 35. Matiakselle sattui matkalla yksi isompi virhe, mutta reippain mielin hänkin tuli maaliin loppusijalla 61. Kokonaisuutena joukkue voi olla tyytyväinen. Kansainvälinen ura on nyt avattu ja ensi vuonna ollaan vuoden kokeneempia. Ensikertalaiset Ilari, Elina ja Matias voivat osallistua samaan sarjaan myös ensi vuonna. Niinalla on edessä sarjan vaihto.

H/D18 viesti starttasi perinteen mukaan la klo 02.30 lämpimässä kesäyössä.
PR:n joukkueessa suunnistivat Janne Nieminen, Niko-Petteri, Henri Kalve, Jere Sipponen, Tommi Reponen, Werner Sillanpää & Erno Korsimo & Teemu Salo, Tuomas Soisalo, Tuomo Yliluoma, Janne Holmijoki, Kimi Kilkkilä.

Janne avasi viestin mukavasti pedaten hyvät saumat jatkoon, vaihtoon pääletkassa sijalla 22. Niko-Petteri suunnisti varmasti ja nosti PR:n jo kärkikymmenikköön ollen vaihdossa seitsemäs. Yösuunnistusta ahkerasti opetellut Henri eteni virheitä vältellen ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 12. Neljännellä osuudella Jere tykitti puhtaasti nostaen joukkueen jo kuudenneksi. Eroa kolmantena vaihtaneeseen joukkueeseen oli vain kymmenen sekuntia. Viidennellä osuudella Tommi ei jaksanut alkuviikon sairastelujen vuoksi koko osuutta totutulla vauhdilla. Väsymys toi myös pari virhettä ja sijoitus viestin puolivälissä oli 20.
Kuudes osuus oli lyhyt ja siinä joukkueissa sai olla kolme juoksijaa, joista nopein ratkaisee sen, milloin seitsemäs juoksija pääsee matkaan. Ryhmästä Werner, Erno ja Teemu nopeimmin tehtävän suoritti kaikkensa antaen Erno. Tuomas pääsi matkaan sijalla 23. Tuomaksella on takanaan pitkällinen nilkkavaiva ja suunnistuskokemuksen puute hieman heijastui suoritukseen. Pienestä virheestä huolimatta sija pysyi samana. Tuomo oli viestin ensikertalainen. Vähästä kilpailukokemuksesta huolimatta hän vei osuutensa läpi hienosti nostaen joukkueen sijaa yhdellä. Toiseksi viimeisellä osuudella Janne taisteli nuoruuden innolla tullen vaihtoon sijalla 29. Kimi hoiteli vastuullisen ankkurin tehtävän huolella loppulenkin yhtä virhettä lukuun ottamatta. Loppusijoitus oli 33. Parannusta viime vuoteen 42 sijaa ja sillä saavutuksella kärkitila "Bästa förbättring av placering mot föregående år".

D18 viesti starttasi la klo 05.30 joukkueella; Emma Silvennoinen, Jonna Helin, Sanna Helin, Noora Salo ja Henna Reponen.

Emma aloitti viestin vauhdikkaasti. Matkalle osui pari väärällä hajonnalla käyntiä, mutta vaihtoon Emma viiletti sijalla 43. Jonnan alkumatka meni hienosti. Loppuosuudella tuli pieniä mutkia matkaan ja pikkusisko Sanna sai kartan sijalla 68. Sanna oli sairastellut alkuviikosta ja juoksemaan pääsy varmistui vasta torstaiaamuna. Toipilaana Sanna suoriutui tehtävästään virheittä tullen vaihtoon sijalla 72. Noora suunnisti virheittä ja nosti joukkuetta neljä sijaa. Henna juoksi alkulenkin hyvin. Loppulenkillä tuli yksi virhe, josta huolimatta sijoitus koheni reilusti. Joukkueen loppusijoitus oli 55. Parannusta viime vuoteen 14 sijaa.

Joukkueiden huoltajina toimivat ansiokkaasti Kaija (HD12), Jaana (D18) ja Vilppu (HD18). Kaikki joukkueet saivat onnistuneet suoritukset ja hyväksytyt lopputulokset.

Ruokahuollosta vastasivat Tuovi, Leena ja Tove. Kuljettajana oli Juha ja joukkueita kannusti Matti.