Valokuva
Kaksi miestä SM-plaketeille: Mats Dahlen hopeaa ja Markus Lindeqvist 8.

Valokuva
Salla Fagerudd huolehti komeasti naisten 4. sijan Paimioon

Paimion Rasti sai taas uuden SM-mitalistin, kun Mats Dahlén sijoittui viikonlopun erikoispitkillä miesten pääsarjassa upeasti toiseksi. Markus Lindeqvistin hieno kahdeksas sija lisäsi entisestään paimiolaisten ilonaiheita. Naisten pääsarjassakaan menestys ei juuri heikommaksi jäänyt, sillä Salla Fagerudd suunnisti hienosti neljänneksi ja Inga Dambe yhdeksänneksi.

Miesten pääsarjan radalla oli tänä vuonna mittaa reilut 26 kilometriä, mutta se ei tuntunut PR-miehiä paljon painavan, sillä molemmat näyttivät maalissa erittäin hyvävoimaisilta. ”Tällaisia päiviä varten sitä harjoittelee. Kropassa oli aivan uskomaton tunne”, Mats iloitsi maalissa. Jo melko totuttuun tapaan SM-erikoispitkillä hajontoja ei juuri löytynyt - niinpä sopivaan letkaan päästyään miehet saivat taivaltaa koko matkan samassa porukassa. Mats pääsi lähtökiihdytyksessä hyviin asemiin ja huomasi pian olevansa samassa letkassa mm. Vesa Taanilan ja Jörgen Wickholmin kanssa. Mats kertoi yrittäneensä monta kertaa saada letkaa hajoamaan, kunnes 4-5 km ennen maalia hän ja Taanila saivat tehtyä pientä eroa takaa tuleviin. ”Me olimme molemmat pirteitä, joten pystyimme pitämään suunnistuksen vauhdikkaana ja säilyttämään eron perässä tuleviin”, kuvaili Mats metsän tapahtumia. Vaikka hän oli vielä hyvävoimainen, Taanilan kirikyky oli tällä kertaa liikaa, ja kahden tunnin ja 48 minuutin suunnistuksen jälkeen näitä miehiä erotti 15 sekuntia.

Markus suunnisti alkumatkan toisessa letkassa, jossa vauhti oli liian hidas. Reilun 20 km:n kohdalla eroa kärkiletkaan oli 2.50. ”Viimiset viisi kilometriä lisäsin vauhtia ja vedin letkaa. Muut jäi juoksemalla, vaikka suunnistin samalla letkan kärjessä.” ”Tosi hyvä fiilis jäi, mutta samalla olen pettynyt, koska olisin halunnut olla siinä ykkösletkassa taistelemassa mitaleista”, Markus kuvaili tuntojaan kisan jälkeen.

Naisissa kultamitali oli tänä vuonna kahden kauppa, kun Vroni König-Salmi (1.) ja Riina Kuuselo (2.) kävivät voittokamppailun. Heidän takanaan noin seitsemän minuutin päässä pronssista taistelivat Paimion Salla Fagerudd ja PIF:n Yvonne Gunell. Viimeinen mäki oli Sallalle kohtalokas, joten kotiin tuomisena oli hieno neljäs sija. Naisissa kisa ei ollut aivan samanlaista letkajuoksua kuin miehissä, ja Salla kertoikin kisan olleen hänen osaltaan pitkälti itsenäistä suunnistusta.Tästä johtuen erot kasvoivat raskaalla 18 kilometrin radalla todella suureksi: esimerkiksi yhdennäkseksi sijoittunut Inga Dambe jäi voittajasta jo 15 minuuttia.

Tällä kertaa parhaista paimiolaissijoituksista vastasivat epäilemättä pääsarjalaiset, mutta muissakin sarjoissa nähtiin muutamia lupaavia suorituksia. H16 -sarjassa Tommi Reponen oli 15. ja Janne Nieminen 18. - molemmat reilu 5 minuuttia kärjen perässä. D16 -sarjassa Emma Silvennoinen oli puolestaan 22., mutta huomionarvoista on, että vain 33 sekuntia erotti hänet 8. sijasta ja SM-plaketista. Parhaasta veteraanisarjojen suorituksesta vastasi Helena Mannervesi, joka suunnisti D60 -sarjassa yhdeksänneksi.