Rastin miehet 19:s Tiomilassa

Valokuva
Valopilkku: Frank jätti huikealla loppukirillä Lynxin taakseen

Valokuva
Markus maalissa, urakka takana

Ruotsin Sigtunassa juostu suunnistuksen Tiomila –viikonloppu jatkui miesten viestillä. Miesten kisa alkoi myöhään lauantai-iltana ja jatkui läpi yön. Kymmenosuuksinen viesti päättyi sunnuntaiaamuna. Kisasta odotettiin vauhdikasta, mutta kilpailijoiden juoksuvauhti yllätti järjestäjätkin. Jo ensimmäisellä osuudella kärki vaihtoi kuusi minuuttia suunniteltua aikaa aiemmin. Paimion Rasti lähti kisaan viime vuodesta vahvistuneella joukkueella.

Viestin ensimmäisessä vaihdossa kärjessä vaihtoi OK Pan-Kristianstad. Suuri ennakkosuosikki norjalainen Halden SK sai kisaan hyvän alun, kun Björn Eriksen vaihtoi aivan kannassa toisena. Paimion Rastin joukkueessa Teemu juoksi osuuden varmasti ja vaihtoi reilut kaksi minuuttia kärjen jäljessä.

Toisella osuudella Markus teki hyvän juoksun ja hilasi PR:n kärjen tuntumaan. Kun Lyde vielä kolmannella osuudella vältti ratamestarin karikot, oli asetelmat pitkää yötä varten mainiot. Eroa kärkeen oli vain puolitoista minuuttia.

Pitkä yö jälleen ratkaiseva osuus

Legendaarinen Tiomilan pitkä yöosuus oli jälleen ratkaiseva monen joukkueen kohdalla. Osuuden aikana kärki kasaantui peräti kolmenkymmenen joukkueen pituiseksi letkaksi. Seuraavat joukkueet olivat jääneet tästä ryhmästä jo viisi minuuttia. PR:n Simon Fröjdö oli pitkään hyvin pääryhmän vauhdissa mukana. Osuuden loppupuolella hän joutui kuitenkin putoajan paikalle ja putosi tiukan taistelun jälkeen takana tulleeseen ryhmään. Ero vaihdossa oli kuusi minuuttia.

Seuraavilla osuuksilla Tero, Janne ja Mats eivät saaneet vetoapua muista ja ero kärkeen kasvoi tasaisesti. Myös kärkiryhmässä nakuteltiin tasaisesti kisan kovimpia aikoja, mikä vaikeutti kiinniottoa. Lyhyet kahdeksas ja yhdeksäs osuus sujuivat Juuson ja Kimin toimesta hyvin. Ennen viimeistä osuutta sijoitus oli 21. ja ero kisan kärkeen 21 minuuttia.

Raju loppukiri vei voiton Norjan Kristiansandille

Ankkuriosuudelle lähtiessä kärjessä kulki yhdessä kolme joukkuetta, joiden kesken voitto tultiin ratkaisemaan. Maastossa ei ratkaisua saatu aikaiseksi, vaan sijat jaettiin loppukirissä. Loppuvedossa sveitsiläinen Daniel Hubmann oli nopein. Voitto matkasi hänen mukanaan Norjaan Kristiansandille. Toiseksi maaliin juoksi Haldenin Emil Wingstedt. Kolmanneksi jätettiin ruotsalaisen Södertälje-Nykvarnin Michal Smola. Paras suomalaisjoukkue oli kisan ehkä suurin yllättäjä Rajamäen Rykmentti. Rykmentti oli neljäs. Angelniemen Ankkurin Davidov oli jälleen elementissään. Loppusuoralla lähes lentoon yltänyt venäläinen toi joukkueen maaliin sijalla 8. Jälleen kerran hieno esitys Angelniemen joukkueelta. Paimion Rastin Francois Gonon teki myös hyvän juoksun ja nosti joukkueen sijalle 19.

Tulos ei ollut joukkueelle mieleen. Analyysina todettiin, että juoksuvauhti ei koko joukkueella tällä kertaa riittänyt vauhdikkaassa maastossa.

Seuraava kuukausi on EM-katsastusten, -kisojen ja SM-kisojen aikaa. Sen jälkeen panokset suunnataan Tampereen Jukolaan.
Tweet