Edustusryhmä suuntaa Ruotsiin

Edustuksen leiri yhdessä Powerien kanssa Latviassa sujui talvisista olosuhteista huolimatta, osin kenties niistä johtuenkin, erittäin mukavasti. Miehistön ja naisiston otteissa nähtiinkin erittäin tiukkaa ja määrätietoista yksin ja yhdessä tekemistä sekä tietenkin Sepi-managerin lanseeraamaa kavereiden koskettamista. Yhteishenki on ollut erittäin korkealla ja tulee epäilemättä nousemaan entisestään vähäistenkin lumien väistyttyä ja kauden päästyä toden teolla vauhtiin.

Eräs koko kauden päätapahtumista, Tiomila, suunnistetaan jo muutaman viikon kuluttua, ja yhden askeleen valmistautumisessa edustusryhmä ottaa tulevana viikonloppuna leireilemällä Ruotsissa. Lauantaina aloitellaan parilla harjoituksella Finspångissa, ja sunnuntaina on vuorossa kauden ensimmäinen "tasotesti", Kolmårdskavlen. Kovin isoja lusikoita ei vielä tässä viestissä jaeta, mutta siinä määrin kovatasoiselta osanotto vaikuttaa, että viitteitä Tiomilan voimasuhteista on odotettavissa. Maastokin osaltaan ennakoi kevään kohokohtaa, sillä vuoden 2004 hieno ja vaativa Tiomila suunnistettiin osin samalla alueella.

Leiriä jatketaan sunnuntaina lähempänä tulevan Tiomilan tienoita Rimbossa, jossa vuorossa on haastavaa säpinää yhteislähtötreenissä. Miehet maksimoivat nautinnon suunnistamalla perusruotsalaisella käyrästöllä vasta pimeän tultua. Pidennetyn viikonlopun päätösharjoituksena työnnetään maanantaina pitkää siivua jo aiemmin käydyn yökisan radoilla Kårstassa, ja kotiinkin toiveiden mukaan päästään vielä maanantain aikana.

Ovella on hyvin mielenkiintoinen kausi, eivätkä tuota mielenkiintoa ainakaan laske edustuksen erinomaiset edellytykset menestykseen kisassa kuin kisassa. Myös seuran uusien vahvistusten harteille lasketaan paljon odotuksia, mikä henkilöt tuntien antaa pelkästään lisätönäisyn ennestäänkin kovaan lyöntiin. Ihan kohta nähdään siis ensimmäiset merkit siitä, missä mennään.
Tweet