Powereiden Amazing Race, Seikkailuilta Turun keskustassa

Powereiden "pikkujoulut" pidettiin Turun keskustassa ja lähiympäristössä. Tapahtuma kulki nimellä Amazing Race, joten jotain mielenkiintoista oli luvassa.

Neljä joukkuetta starttasi seikkailuun virastotalon parkkipaikalta klo 17.00. Päämääränä oli miljoonan euron voittaminen. Apuvälineiksi joukkueille annettiin tusina erilaisia karttoja, turkuesitteitä ja matkanvarrella uusia vihjeitä, joiden avulla piti hoksata suunnistaa oikeisiin paikkoihin.

Ensimmäinen vihje: "Etsikää kaupungin ympäristötaideteos Turun linnantontun ja Valpuri Innanmaa kohtaaminen. Sieltä löydätte uuden vihjeen miten matka jatkuu". The Karvaset suorittivat tehtävän hyvin omaperäisesti, peesaamalla Ryhmä Rämää, joka suoritti vihjeen ensimmäisenä ja oli siis seikkailun kärjessä. Rastivahtina toimi Tuovi Korsimo, jolta saimme vihjekuoren jossa luki "Menkää Paavo Nurmi stadionin pääkatsomoon, jossa teitä odottaa tehtäväkuori".

Tässä vaiheessa kaikki joukkueet olivat hyvin tasaväkisiä ja olivat melkein samaan aikaan stadikalla, jossa odottelemassa oli Tuomas Soisalo tehtävineen. "Sitokaa itsenne riviksi jaloistanne, mukananne olevilla huiveilla ja kuljettakaa pallo saamallanne mailalla kentän ympäri". Tehtävä oli haastava, liukas ja kostea! Kentälle oli myös yön aikana tullut runsaasti "vesiesteitä". Tästä haastavasta tehtävästä selviydyttiin järjestyksessä The Karvaset, Ryhmä Rämä, Team Lost ja Valopilkut.

Tehtävän jälkeen saimme uuden vihjekuoren "Menkää Frisbeegolfradan heittopaikalle 3. Valitkaa joukkueestanne tarkkakätisin KULJETTAMAAN HEITTÄMÄLLÄ frisbee koriin". Rastitarkkailijana toimi Leena, jolta sai tehtävän suorittamisen jälkeen uuden vihjeen "Menkää PUNANUTTU PUMPULILUMESSA näyttelyyn, ullakkogalleriaan (joulunäyttely). Selvittäkää minkä merkkinen ompelukone näyttelytilassa on ja miksi siellä ei ole yhtään oikeaa tonttua? Pistäkää vastaukset visusti muistiin. Jatkakaa sen jälkeen matkaanne Hämeenkadun ja Kiinanmyllynkadun risteykseen. Jossain lähistöllä luuraa Tuovi... (katselkaa myös kadun toiselle puolelle)"

Tämä tehtävä ei enää sujunut kaikilta joukkueilta ongelmitta, ainakin yksi joukkue teki ja toinen tietysti tiukasti peesissä pienen koukkauksen Puutorin kautta Suurtorille, jossa oikea vastaus oli. Myös kaksi kärjessä olevaa joukkuetta ottivat pienen pummin viimemetreillä ennenkuin Ullakkogallerian ovi ja portaat löytyivät.(Ullakkogalleria on Suurtori 3:messa.) Ompelukoneen merkki oli Singer ja Tonttuja näyttelyssä ei ole, koska tontuilla on piilossapysymisvelvollisuus.

Tehtävä jatkui suunnistamalla Hämeenkadun ja Kiinanmmykkynkadun risteykseen. Siellä vastassa oli Tuovi ja paikalle ekana saapunut joukkue palkittiin Led-otsavalaisimilla. Tässä vaiheessa johdossa oli The Karvaset. Tehtävänä oli juosta yliopiston edessä olevat portaat mahdollisimman nopeasti. Tästäkään tehtävästä ei selviydytty ilman kommervenkkejä vaan kyllä siellä jotkut lentelivät nurmikolla pitkin poikin yltä päältä kurassa :)

Uudessa vihjekuoressa käskettiin menemään Nikolain torille joka on aivan Tuomiokirkon kupeessa. Tehtävänä oli koota ja kasata kolme kertaa kolmen muovimukin pyramidia päällekkäin ja takaisin kasaan 6 sekunnisssa. How Speed can you Stack?? Kyseiselle tehtävän suorituspaikalle ei ollutkaan niin helppoa löytää ja siksi The Karvaset oli menettää kärkipaikan.

Uudessa tehtävä kuoressa käskettiin laskea Turun Tuomiokirkon ovien lukumäärä ja mennä Hansakorttelissa sijaitsevaan Kaira House myymälään ostamaan mahdollismman lähellä 5 euroa oleva pikkujoululahja. Sen jälkeen etsikää pähkinän myyjä ja Taisto.

Pähkinän myyjä myy pähkinöitään keskellä Hansakorttelia, mutta Taistoa ei näy missään. Katse ylös ja sieltä löytyi, Taistolla tehtävänä oli erilaisia pulmia ja pähkinöitä ratkaistavaksi. Taiston tehtävät suoritettua vihje käski kipittämään mahdollisimman nopeasti kohti Taidemuseota ja lintupatsasta.

Sieltä löytyi Kaija ja Riitta, joilla oli erilaisia ryhmätehtäviä mm. piti kääntää muovipussi ilman että koskee maahan, pujottaa koko ryhmä kumilenkistä läpi 20 kertaa ja muistella Nuorten Jukolan voittajia 97-07. Tampere on muuten voittanut sinä aikana 4 kertaa!!!

Seuraava tehtävä: Menkää Yliopiston- ja Aurakadun kulmaan, siellä teitä odottaa uusi tehtävä. Tahtävässä piti yhden ryhmän jäsenen kuljettaa muut Stockmannin jouluikkunan luo ja katsoa mitä ketulla on jalassa. Sitten piti löytää Hanneli, jolla tehtävänä oli viittoa ja laulaa porsaita äidin oomme kaikki.

Seuraava tehtävä: Taputtakaa onnen hevosta ja sitten menkää Eerikinkatu 7 ja tuokaa mukananne elokuvaviikkoesite. Tänne päättyi hurja taistelu voitosta, jonka loppuen lopuksi voitti Valopilkut, seuraavaksi tuli The Karvaset ja viimeisiä sijoja jakoi Ryhmä Rämä ja Team Lost, jotka saapuivat yhtenä epämääräisenä laumana maaliin.

Mutta ei tässä vielä kaikki, seuraavaksi suuntasimme Eerikinkatu viiden viidenteen kerrokseen, jossa on Turun Sirkustaiteilijoiden sirkuskoulu. Siellä saimme kokeilla kaiken maailman sirkusjuttuja ja sen jälkeen Rastituvalle syömään ja katselemaan elokuvia.
Tweet