Satu Vesalaiselle hopeaa SM-yösuunnistuksesta

Paimion Rastin mitaliputki sai komeasti jatkoa, kun Satu Vesalainen otti hopeaa SM yösuunnistuksessa. Kovatasoisen kilpailun voitti lopulta Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi 1.19 erolla paimiolaiseen. Pronssille kiiruhti Rastikarhujen Heli Jukkola, joka hävisi Sadulle 7.3 kilometrin radalla 29 sekuntia. Lisähymyä Sadulle tuo varmasti se, että hän sai lyötyä kiilaa kahden maailmanmestarin väliin. Sekä Minna Kauppi että Heli Jukkola voittivat kultaa muutama viikko sitten käydyissä Ukrainan MM-kisoissa.

Hyvänä yösuunnistajana tunnettu Vesalainen piti tasaista vauhtia koko kilpailun ajan, eikä sortunut suuriin virheisiin. Kilpailun alun parhaiten aloittanut Jukkola sen sijaan teki radan pisimmällä välillä suuren virheen ja jäi kärkivauhdista. Kilpailumaasto koostui suurelta osin Karkkilan kaupungin ulkoilualueesta, joten useat polut ja urat mahdollistivat nopeiden reitinvalintojen teon muuten huonokulkuisessa maastossa.

Miesten sarjassa ei saatu paimiolaisjuhlia, sillä takavuosina kovana yömenijänä tunnettu Janne Virtanen oli parhaana rastilaisena 18. Miesten sarjan voitto meni niin ikään maailmanmestarille, kun Kalevan Rastin Thierry Gueorgiou piti yön kovinta vauhtia. Kisan toinen oli Rajamäen Rykmentin Matthias Merz ennen Vehkalahden Veikkojen Tero Föhriä.