Katri Lindeqvist MM-debyytissään 17.

Katri Lindeqvist pääsi kevään PM-kisojen jatkoksi ensimmäistä kertaa pukemaan Suomi-paidan päälle myös MM-kisoissa. Vaikka Katri oli kisoissa ensikertalainen, tavoitteet oli asetettu korkealle. Kisaohjelma oli sprinttijuoksijoille mielenkiintoinen, sillä sprintin karsinta juostiin heti MM-kisojen ensimmäisenä päivänä finaalin häämöttäessä vasta päätösmatkana.

Ennen karsintaa Katri oli melko varma, että oma normaali suoritus riittää hyvin finaalipaikkaan. Silti ensimmäinen MM-kisastartti hermostutti. "Tunne, että nyt on enemmän hävittävää kuin voitettavaa, teki suorituksestani liiankin varovaisen." Kisaan mahtui myös yksi 30 sekunnin virhe. Katri oli karsinnan ensimmäinen lähtijä, niinpä tuloslistan valmistumista sai odotella pitkään. "Tuloksia odotellessani jännitti niin paljon, että oli pakko lähteä pitkälle verryttelylle pois kisakeskuksesta", Katri kertoo. Lopulta Katri oli oman karsintaeränsä 9. ja selviytyi finaaliin helposti.

Karsinnan jälkeen oli edessä seitsemän päivän odotus ennen finaalipäivää. Viikolla Katri teki vielä yhden sprintti- ja intervallitreenin sekä mielikuvaharjoituksia. Ilmastoitu hotelli osoittautui parhaaksi paikaksi oleskeluun, sillä ulkona lämpömittarit kohosivat päivittäin reilusti yli 30 asteeseen.

Finaalipäivän koittaessa Katri oli saanut luotua itselleen rauhallisen fiiliksen, vaikka jännittikin paljon. "Viikolla tekemäni mielikuvaharjoitukset auttoivat pitämään ajatukset kasassa tärkeässä paikassa. Juoksu kulki hyvin - tosin yleisörastin jälkeen aloin hävitä kärjelle myös fyysisesti. Mitään suuria virheitä en tehnyt, mutta ehkä muutaman väärän reitinvalinnan." Katrin loppusijoitus oli 17., ja eroa Simone Niggliin kertyi 1.51. Kisa ratkesi tällä kertaa suurelta osin fysiikkaan, sillä Katrin toivomia tiukkoja suunnistusvälejä ei juuri tarjottu. "Sijoitus oli pettymys. Suoraviivaisemmalla menolla olisin voinut parantaa enintään 40 sekuntia."