Tommi Reponen on Suomen mestari

Suunnistuksen pitkän matkan SM-mitalit ratkottiin Ristiinan Suurlahdessa Saimaan ranta-alueen kalliomaastoissa. Kilpailun parhaasta paimiolaissuorituksesta vastasi Tommi Reponen, joka suunnisti H15-sarjan Suomen mestariksi. Tommi selvitti 5.6 kilometrin radan aikaan 40:37 ja jätti toiseksi juossutta MS Parman Sami Hämäläistä lähes puolitoista minuuttia. Tommi otti Samin kiinni jo ensimmäisellä rastilla tämän tehtyä ison virheen heti radan alkuvaiheessa.

Sain Samin jo ykkösellä kiinni, jolloin tiesin, että kärkipaikka on ainakin lähellä - Tommi kertoo. Ykkösrastin jälkeen pojat jatkoivat muutaman rastivälin yhtä matkaa. Homma alkoi mennä ylivauhtiseksi ja mietin, että minulla on kolmen minuutin keula Samiin. Niinpä vähän himmasin vauhtia ja suunnistin varman päälle – Tommi muistelee kisan kulkua. Tommi antaa myös kiitosta ratamestarille, joka oli onnistunut laatimaan SM kisojen arvolle sopivat vaativat radat. Yhtään helppoa rastia radalle ei mahtunut. Finaalin maasto oli pienipiirteistä ”erämaata” eli suuria hakkuita maastossa ei ollut.

Tommin voitto ei tullut yllätyksenä. Hän on pitänyt Paimion Rastin lippua korkealla koko kauden ja väläytti kovaa syyskuntoaan voittamalla lauantain karsintakilpailun. Karsinnan jälkeen oloni oli todella hyvä. Hyvin sujunut kisa nosti itseluottamusta finaaliin - Tommi kertoo fiiliksistään ennen finaalia. Seuraavat kisat ovat jo ensi viikonloppuna, jolloin ratkotaan Suomen mestaruudet SM-yössä. Sen jälkeen edessä ovat vielä keskimatkan ja viestin Suomen mestaruuskilpailut.

Loistavaa paimiolaispäivää täydensi Janne Nieminen, joka sijoittui samaisessa sarjassa sijalle 7. SM-plaketin nappasivat myös Inga Dambe, joka jaksoi naisten sarjassa sijalle seitsemän ja D17 sarjassa kahdeksanneksi juossut Henna Reponen.

Kakkosryhmän SM-kisoissa Mouhijärvellä Helena Mannervesi suunnisti SM-hopeaa D60-sarjassa.