Juha toinen ja Katri 4. SM-sprintissä Seinäjoella

Tämän vuoden SM-sprint ratkottiin Seinäjoen Jouppilan maastossa. Helteinen kisapäivä alkoi aamun karsinnoilla, joista suurin osa PR:laisista selviytyi ongelmitta varmistaen näin paikkansa iltapäivän finaaliin.
Jos karsinnan radat kulkivat mukavan tasaisessa polku- ja avokalliomaastossa, finaalissa pääsarjalaisten kuntoa koeteltiin fyysisesti erittäin rankalla radalla, jolla laskettelurinteen kaltevuutta pääsi testaamaan tällä kertaa ylöspäin kulkien. Kilpailu oli sprintin luonteeseen kuuluen erittäin tasainen, ja sijoitukset ratkaistiin sekuntipelillä.
Katri Lindeqvist vastasi ehkä odotetustikin päivän parhaasta paimiolaissuorituksesta pääsarjassa sijoittuen upeasti neljänneksi vain 2 sekuntia pronssista jääneenä. Kisan jälkeen Katri oli luonnollisesti tyytyväinen, mutta jossiteltavaakin jäi, sillä radan keskivaiheilla Katri piti pitkään johtopaikkaa. Muista paimiolaisista Inga Dambe oli 12. ja Satu Vesalainen 19.
Myös miesten pääsarjassa sijoitukset olivat tiukassa, sillä esimerkiksi kolmen SM-mitalistin loppuajat olivat sekunnin sisällä. PR:n parhaasta sijoituksesta vastasi Markus Lindeqvist, joka oli kisan 20. jääden voittajalle vain 53 sekuntia. Markus piti kisaa elämänsä parhaana sprinttinä, jossa virheetkin jäivät alle 20 sekuntiin. "Ei voi muuta sanoa kuin, että taso on kova", Markus totesikin maalissa. Muutamia sekunteja Markukselle jäivät Kim Fagerudd (26.) ja Juuso Lindeqvist (30.).
Paimiolaisten ainoasta SM-mitalista vastasi H35-sarjassa Juha Suominen, joka otti hienosti SM-hopeaa 5 sekuntia kullasta jääneenä. Juhakaan ei kuitenkaan voinut olla täysin tyytyväinen suoritukseensa, sillä yhden rastin ohiajautuminen maksoi kultamitalin.
Nuorten sarjoista ei SM-plaketteja PR:lle tällä kertaa tullut, mutta muutamia lupaavia suorituksia kuitenkin nähtiin, kun Matleena Lindeqvist (12.), Tommi Reponen (16.) ja Niko-Petteri Salo (17.) sijoittuivat kaikki 20 parhaan joukkoon. B-finaalissa Teemu Väre vei pääsarjan voiton.
Tweet