Ankkurirastit

Pitkän matkan PM-katsastukset käytiin Angelniemen Ankkurirastien yhteydessä Kokkilan ja Vartsalan maastoissa. Radat tarjosivatkin niin nopeaa avokalliota kuin peitteisempiä ja pienipiirteisempiä maaston osia. Perjantain keväinen syyssää oli muuttunut vielä askelta lähemmäksi talvea, mutta se ei menoa haitannut.
Miesten sarjassa käteen annettiin 15.8 kilometrin rata, jonka selvitti vauhdikkaimmin MS Parman Petteri Muukkonen. Valentin Novikov oli toinen vain 11 sekuntia Muukkoselle jääneenä. Kilpailun kolmannen paikan otti haltuunsa Vaajakosken Terän Jonne Lakanen. Paimiolaisittain paras suoritus nähtiin 10-mila kuntoaan Suomen kamaralle hiomaan tulleelta Francois Gononilta, joka oli raskaassa kisassa kymmenes. Kim Fagerudd oli 14., Markus Lindeqvist 25. ja Janne Virtanen 26. Teemu Väre ei flunssaisena lähtenyt matkaan.
Naisten puolella Minna Kauppi jatkoi siitä mihin perjantaina jäi ja otti ylivoimaisen voiton ennen Lynxin Paula Iso-Markkua. Riina Kuuselo oli kolmas ja Angelniemen Ankkurin Maria Rantala neljäs. Sprintissä onnistunut Katri Lindeqvist sijoittui tänään kymmenenneksi. Muista paimiolaisista Inga Dambe oli 15., Satu Vesalainen 21., Salla Sukki 28. ja Mirkka Salmelin 30.
Nuorten sarjoissa Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen näytti kilpatovereilleen menemisen meininkiä ja otti ylivoimaisen voiton 2:45 erolla toiseksi tulleeseen Juuso Metsälään. Tytöissä voiton vei Vehkalahden Veikkojen Marjo Liikanen ennen Tampereen Pyrinnön Saila Kinniä. Matleena Lindeqvist oli parhaana paimiolaisena 19.
Katsastusten ulkopuolella miesten sarjassa nähtiin myös vahvaa paimiolaisrintamaa, kun Antti Ryynänen, Matti Tahvonen ja Olli Vesalainen sijoittuivat kaikki kymppikärkeen. H16 sarjassa Tommi Reponen ja Tuomas Soisalo juoksivat ilahduttavasti sijoille 7 ja 8.
Tweet