Naiset voittoon Kevätyössä

Valokuva
Satu tuo voiton kotiin Katrin ja Mirkan saattaessa.

Valokuva
Rastin naiset olivat ylitse muiden

Paimion naiset näyttivät heti kauden kotimaisessa viestiavauksessa muille joukkueille kaapin paikan. Kevätyönviesti juostiin lauantai-iltana Nousiaisten Valpperissa. Kisa oli Viestiliigakauden avaus ja samalla myös monelle suunnistajalle kevään ensimmäinen kilpailu. Valoisalla juostun naisten kolmiosuuksisen viestin hoiti Paimion Rastin näytöstyyliin. Pitkälle yöhön kestäneen miesten viiden hengen kisan paras taas oli naapuriseura Angelniemen Ankkuri.

Naisten viestiin lähti mukaan 36 joukkuetta. Kotimaan kärkijoukkueista Asikkalan Raikas, Helsingin Suunnistajat ja Rastikarhut eivät vielä olleet heränneet talviuniltaan.
Jo avausosuudella Paimion Mirkka Salmelin lähti heiluttamaan tahtipuikkoa. Hän toi joukkueen kärjessä ensimmäiseen vaihtoon. Tampereen Pyrinnön Riina Kuuselo ja Koo-Veen Pinja Satri vaihtoivat reilun puolen minuutin sisällä, mutta muut joukkueet olivat jo yli kaksi minuuttia perässä.
- Rata oli suunnistuksellisesti vaativaa, joten paikoin piti ottaa hieman varman päälle Muutamalla rastille tein kuitenkin pienen virheen, Salmelin kertasi suoritustaan..
Toisella osuudella Katri Lindeqvist venytti Rastin johdon 1,5 minuuttiin. Kakkospaikalle nousi Lynx Paula Iso-Markun voimin. Myös MS Parman Outi Sareila ohitti Pyrinnön ja Koo-Veen, jotka menettivät osuudella mahdollisuudet taistella voitosta.
- Suoritus ei ollut vauhdikas, mutta hallittu. Siitä olenkin iloinen, koska viime aikoina sujuvuus on ollut kateissa. Muutama pieni virhe kuitenkin mahtui mukaan, Lindeqvist sanoi.
Ankkuriosuudella Satu Vesalainen kesti takaa-ajajien ahdistelut ja toi joukkueen voittajana maaliin. MS Parmaan täksi kaudeksi Turun Suunnistajista vaihtanut Johanna Pietilä oli hyvässä vauhdissa. Hän voitti Vesalaista osuudella yli minuutilla ja kavensi eron maalissa yhteen minuuttiin. Lynx oli viestin kolmas.
- Lähdin matkaan rauhallisesti ja yritin olla puristamatta liikoja. Tiesin, että jos takaa saadaan kiinni, niin olen kuitenkin loppuvedossa vahvoilla, kovissa viesteissä kouliintunut Vesalainen kertoi.

Lisää paimiolaismenestystä saatiin ilahduttavasti H16-sarjasta. Tommi Reponen näytti, että suunnistus kulkee ilman suksiakin ja toi joukkueen yli minuutin keulilla vaihtoon. Tuomas Soisalo jatkoi hienosti ja piti joukkueen mukana kärkikahinoissa. Ankkuriosuudella TuS karkasi, mutta Janne Nieminen toi Rastin pojat maaliin hienosti toisena. D16-tytöt olivat 11.

Miesten viesti koostui viidestä seitsemän kilometrin osuudesta. Ensimmäinen osuus ehti vielä vaihtoon päivän valossa, mutta loput neljä suunnistettiin jo hämärässä tai pimeässä.
Viestin voitti Angelnieman Ankkuri joukkueella Tuomas Kari, Tuomo Mäkelä, Jussi Suna, Juha-Pekka Andelmaa ja Vesa Mäkinen. Rastin ykkösjoukkueen viesti alkoi vaisusti, kun avaaja Antti Ryynänen kartoitti jo ensimmäistä rastia. Vaihdossa ero oli yli seitsemän minuuttia. Toisella osuudella joukkue koki huonoa onnea, kun Jaakko Röytiön akku putosi. Teemu Väreen kolmannen osuuden jälkeen ero kärkeen oli 10 minuuttia. Neljännellä osuudella Matti Tahvonen nosti Rastin sijalle 12. Ankkuri Markus Lindeqvist juoksi hienosti osuuden toiseksi nopeimman ajan. Loppusijoitukseksi kirjattiin 8. sija.
Tweet