Edustusryhmä viimeisteli kevätkuntoaan Haldenissa

Perjantaina 30.3. edustuksen pääjoukko starttasi Turun satamasta kohti Norjan suunnistusparatiisia – Haldenia. Edessä oli edustusryhmän odotettu kymmenen päivän kevätleiri. Heti leirin alkuun kolme autokunnallista edarilaisia suuntasi Göteborgiin hakemaan kisatuntumaa IK Herkuleksen kevätkisoista. Kisa osoittautui suunnistuksellisesti erittäin vaativaksi, mutta rastilaiset selvittivät radat erinomaisesti, eikä tuloslista näyttänyt PR:n osalta lainkaan hassummalta. Miesten sarjassa Markus, Teemu, Antti, Juuso ja Olli tyhjensivät palkintopöydän viitosvoiton voimin. Naisista voittoon suunnistivat Inga, Henna ja Matleena.

Seuraava etappi oli majapaikkamme Haldenin seuramaja, jossa meitä odotti viikon rautaisannos suunnistusta upeissa etelänorjalaisissa maastoissa. Ohjelmaan mahtui niin pitkiä, rauhallisia nautiskelulenkkejä, teräviä koordinaatio- ja loikkaharjoituksia kuin kovia yhteislähtötreenejäkin. Viimeisenä harjoituksena Haldenissa pääsimme myös testaamaan MS Parman ja Haldenin suunnistajien kevätkuntoa tiukassa yhden miehen viestissä – naiset päivällä, miehet yöllä. Vaikka viikon suunnistustreenit painoivat jo mukavasti jaloissa, kisaan löytyi vielä jostain kummasti lisäpuhtia. Parhaisiin suorituksiin ylsivät Janne ja Markus, jotka veivät 2. ja 3. sijan kovatasoisessa kisassa.

Suunnistustaidon hiomisen lisäksi kymmenen päivän leiri toimi loistavana yhteishengen luojana, sillä edustusryhmän osanotto leirillä oli lähes täydellinen. Huolimatta siitä, että Kim ja Katri leireilivät samaan aikaan MM-ryhmän mukana Tsekissä, osallistujia Haldenissa oli reippaasti yli 20. Ilahduttavaa oli myös, että Ranskan maajoukkuemies Frank Gonon pääsi mukaan leirille näyttämään harjoittelun mallia ranskalaiseen tyyliin. Kun Frank lähti vetämään päivän neljättä treeniään, moni hieraisi silmiään – varsinkin kun sama tahti jatkui leirin jokaisena päivänä.

Lähes historiallista taisi olla, että kaikki leiriläiset pysyivät koko viikon terveinä ja pystyivät harjoittelemaan täysipainoisesti ja suunnitelmien mukaan. Onnistuneen leirin jälkeen edariryhmä voikin suunnata itsevarmoin mielin varsinaisen kisakauden avaukseen: Kevätyönviestiin sekä parin viikon päästä siintävin PM-katsastuksiin.
Tweet