Mats Dahlen 5. PM-katsastuksessa FinnSpringissä

Mats Dahlen onnistui erinomaisesti Närpiön pitkän matkan katsastuskilpailussa. Kilpailun alkupäässä numerolla 13 lähtenyt Magnar paukutti kisan kärkiajan 1.45.32 tauluun, ja tämä aika kesti aina kuuman ryhmän loppuosaan asti. Voiton otti lopulta Topi Anjala 5.34 minuuttia nopeammalla noteerauksella. Kun eteen parkkeerasi myös pari MM ja EM-voittoja ottanutta venäläistä, Hramov ja Svetkov, oli Matsin sijoitus itse kisassa lopulta seitsemäs.

- Ei tullut virheitä ja juoksu kulki, kommentoi hurjan harjoitustalven tehnyt Magnar. Mies sairasti Tiomilan aikaan pahan flunssan, joka on verottanut valmistautumista. Vielä viime viikonlopun Silja-rasteilla se vaikutti selvästi.

Naisten katsastuksessa Katri Lindeqvist onnistui alun yli kolmen minuutin virheen jälkeen kokoamaan suorituksen hienosti ja nousi vahvasti lopulta kuudenneksi. Väliaikojen mukaan kunto tuntuisi oleva menossa odotetun vahvasti ylöspäin. Voiton vei myös isoja virheitä tehnyt Minna Kauppi. Satu Tahvonen onnistui mukavasti ollen 13 ja taistellen näin myös Salon PM-joukkuepaikasta.

Nuorten puolella paimiolaisvärejä piti ylhäällä komeasti Tommi Reponen, joka otti poikien katsastuskisasta sijan 12. Muita tuloksia kisasivuilta.

PM-katsastukset jatkuvat SM-maastojuoksuilla Savonlinnassa 17.5. sekä sprintillä ja keskimatkalla (Karjaa & Lohja) 20.-21.5. PM-kisat kilpaillaan Salossa 6.-10.6.2009.

Valokuva
Mats Silja-rastien lähdössä

Tweet