Markus Fingerroos uusiin tehtäviin suunnistusvalmennuksessa

Paimion Rastin menestyksekkään ja kovatasoisen naisten joukkueen valmentaja Markus Fingerroos siirtyy omasta aloitteestaan uusien tehtävien ja haasteiden pariin suomalaisessa suunnistusvalmennuksessa, keskittyen enemmän mm. henkilökohtaiseen valmentamiseen.

Suunnistuksen SVT-valmentaja ja liikunnanohjaaja Fingerroos sanoo panostavansa jatkossa enemmän myös Suomen suunnistusvalmentajien hallituksen toimintaan. Suomessa suunnistusvalmentajien koulutus on kansainvälisestikin huipputasoa,joten valmentamisen ja valmennuskoulutuksen tärkeyttä tulisi korostaa erityisesti seuroissa. Valmentamisen tulee olla osaavaa, sitoutunutta, tutkiskelevaa, ajan hermolla elävää ja välittävää, niin henkilökohtaisilla kuin myös viestisuunnistuksen vaatimilla osa-alueilla.

Myös urheilijoiden kannattaisi ehdottomasti entistä enemmän hakeutua ja osallistua aktiivisesti suomalaiseen valmennuskoulutukseen, toteaa Fingerroos. Osaavan valmentajan, joukkueenjohdon ja tavoitteellisen urheilijan/urheilijoiden yhteistyön merkitys pitää oivaltaa ja ymmärtää ja sitä pitää kaikkien osapuolten arvostaa, tukea, kehittää ja pitää tärkeänä.

Perheenisä Markukselta on toivottu enemmän yhteistä aikaa myös kotijoukoissa, sitä kaipaavat 3-vuotias Casper, 6-vuotias Sebastian, 9-vuotias Camilla ja tietysti aviopuoliso Meri, sanoo Fingerroos. Osaamista, hyvää meininkiä ja henkilöä, jolla olisi mahdollisuuksia sitoutua PR-naisten valmennustehtävään "koko kropallaan", ollaan etsitty ja Paimion Rastin Eija Sipponen on viimeisten tietojen mukaan lupautunut ottamaan päävastuun naisten edustusryhmän valmennuksesta.

Uusia aktiivisia valmennuspuolen osaajia löytyy varmasti Paimion Rastin omista riveistä jatkossakin, pitää vain vähäsen herätellä hyviä ja halukkaita vaihtoehtoja. Tärkeää suunnistusvalmentamisen jatkuvuudessa on huolehtia seura- ja joukkuevalmentajien tasokkaasta, jatkuvasta kouluttamisesta, motivoida kaikkia valmennustehtävissä toimivia ja luoda heille monipuoliset mahdollisuudet kouluttautua ja kehittää itseään valmentajina.

Paimion Rastin naisten joukkue liikkuu jo sellaisella kansainvälisellä huipputasolla, että sitoutumista, tasokasta valmennustietoa, tervettä monipuolista osaamista ja kaikenlaista apua, niin valmennus-, huolto- ja leirinjärjestely- kuin myös manageriasioissa tarvitaan ja arvostetaan.

Fingerroosin arvion mukaan jo tulevalla kaudella naiset ovat valmiita nousemaan arvokilpailuviestien korkeimmille palkintopalleille ja uskoo, että näin myös tapahtuu, ja että suuntaus tulee jatkumaan samanlaisena lähivuosien aikana. Ryhmä on kovatasoinen ja asennetta, potentiaalia sekä voitontahtoa löytyy kyllä pommin varmasti, siitä se ei ainakaan tule olemaan kiinni.

Fingerroos uskoo lisäksi, että Paimion Rastin naisten ykköskvartetti; Inga Dambe, Mirkka Salmelin, Satu Vesalainen ja Katri Lindeqvist saavat jatkossa tukea ja tasokkaita haastajia myös omista seurakavereistaan; erityisesti Sara Forsströmistä, hyvää vauhtia kuntoutuvasta Elisa Dresenistä ja nuorista lupauksista Henna Reposesta ja Matleena Lindeqvististä.

Markus Fingerroos kiittää Paimion Rastia luottamuksesta valmennusasioissa ja monista hienoista urheiluhetkistä- ja elämyksistä erityisesti edustusryhmän toiminnan parissa. Make toivottaa urheilijoille, Eijalle ja muille taustajoukoille kovasti tsemppiä,mitä parhainta menestystä, hyvää meininkiä ja pilkettä silmäkulmaan!
Tweet