Katri 7:s SM-sprintissä

Suunnistuksen SM-sprintti järjestettiin nyt historiansa neljännen kerran. Uuden lajimuodon mestaruuksista juostiin sunnuntaina Tuusulassa, varuskunnan läheisyydessä.

Aamun karsinnat olivat totuttuun tapaan kompastuskivi monelle huipullekin. Paimion Rastin menestystoivoista Satu Vesalainen koki tällä kertaa kovan kohtalon karsiutumalla A-finaalista. Satun kohtaloksi koitui ykkösrasti. Syy isoon virheeseen johtui kuitenkin suurelta osin järjestäjien huonosta, jopa sääntöjen vastaisesta toiminnasta K-pisteen merkitsemisessä maastoon ja kartalle. Lähes kaikki kilpailijat noituivat tätä maalissa ja asiasta jätettiin myös protesti.
Jatkoon rastilaisista pääsivät pääsarjoissa Juuso, Markus ja Janne miehissä sekä Katri ja Mirkka naisissa.

A-finaaleissa Rastin miehet joutuivat jäämään takajoukkoihin. Janne oli parhaana paimiolaisena 33:s reilun minuutin voittaja Föhriä hitaampana. Naisten puolella sen sijaan saatiin hienosti plaketti Paimioon, kun kauden paimiolaiskomeetta Katri Kerkola saalisti seitsemännen sijan. Naisten kisa oli kärjen osalta äärimmäisen tiukka. Kärkikolmikko Jukkola, Anttila ja Kauppi oli kahden sekunnin sisällä ja neljäskin eli Maria Rantala jäi voittajasta vain seitsemän sekuntia. Katrin ero kärkeen oli 45 sekuntia.

Muissa sarjoissa paras PR-sijoitus oli Eija Sipposen noteeraus D35-sarjassa sijoituksella 8.
Tweet