Nupit kohti Nuorten Tiomilaa

Yhdeksäntoista poikaa ja kymmenen tyttöä. Miten saada innostumaan harjoittelusta? Miten saada 15+ nuoret harjoittelemaan tavoitteellisesti ? Miten saada porukkaan lisää tekemisen meininkiä ? Näitä kysymyksiä tulee aina pohdittua, kun ohjaajat kokoontuvat yhteen. Toki porukka on nytkin innokkaasti mukana ja porukkahenki on mainiota, yhdessä viihtyvät kaikki nuorimmista vanhimpiin, tosissaan treenaavista vähemmän tosissaan ottaviin ja kaikillahan on lupa osallistua oman innostuksen mukaan.

Lauantaina 26.11 sitten kokoonnuttiin Rastituvalle ja käynnistettiin projekti Nuorten Tiomila (tässä vaiheessa työnimeltään PRUT). Matti esitteli nuorille ensin projektin taustoja ja päämäärää sekä alkukartoituksena tehdyn kyselyn tuloksia. Päämääränähän on saada elokuussa 2006 Nuorten Tiomilaan hyvään tulokseen kykenevät poikien, tyttöjen ja nuorten joukkueet. Samalla saamme iskukykyiset joukkueet Nuorten Jukolaan. Kaikki nuoret ovat ainakin tässä vaiheessa innokkaasti mukana. Pojat taisivat ehtiä jo osuudetkin jakaa, jotta tietävät kenen pitää tehdä toisia enemmän lamppulenkkejä. Ruutuvihko käyttöön ja omat liikuntakerrat muistiin niin on sitten yhteisissä Chek-point tapaamisissa näyttää mitä on tultu tehtyä.
Ohjelmaan on tulossa ainakin yhteisiä juoksuharjoituksia, vaelluksia, hiihtokoulu, juoksukoulu ja muuta mukavaa yhdessäoloa. Lisäksi tietysti viikoittaiset salitreenit.

Kuten kaikilla joukkueilla niin myös nuorilla on omat kapteeninsa. Aluksi mietittiin hyvän kapteenin ominaisuuksia; yhteishengen luoja, harjoittelu esimerkki, kannustava, tsemppari, luotettava, suvaitseva. Ihan vaan muutama esimerkki ominaisuuksista joita kapteenilta pitäisi löytyä. Pojat äänestivät omaksi kapukseen Niko-Petterin ja tyttöjen kapuna toimii Henna.

Seuraavaksi kokoonnutaan joulukuussa Rastituvalla ja viedään projektia eteenpäin. Tulemme varmasti näkymään ja kuulumaan ..
Tweet