Nuoriso- ja Sprinttiviesti juostiin Ruissalossa

ValokuvaKuhinaa vaihtopuomilla (kuva: Pasi Viberg)

Valokuva Satu ja Milla veivät lahjakortin miesten nenän edestä (kuva: Eepi) Valokuva Antti ei pärjännyt loppuvedossa PIF:n Dahlenille (kuva: Eepi)

Turun Suunistajien perinteinen Nuorisoviesti juostiin lauantaina Ruissalon leirintäalueella. Viestin tyyppi oli entisenlainen ja hyväksi havaittu: 7-osuuksinen viesti HD13-16 –sarjoille, 4-osuuksinen viesti nuoremmille suunnistajanaluille ja 3-osuuksinen viesti kuntoilijoille ja autokuskeille. Leirintäalueen maasto takasi nuorille vauhdikkaan maaston.
- Radat ovat tänä vuonna taatusti jokaiselle nuorelle suunnistajalle sopivat. Vauhtia, mutta myös vaativaa rastinottoa tulee riittämään ja katsojat saavat nauttia kisatapahtumista usean yleisörastin myötä, lupaili ratamestari Jani Tamminen ennen kisaa.

Nuorisoviestin A-sarjan voitto meni MS Parman tasokkaalle joukkueelle. Muut mitalisijat veivät Tampereen Pyrintö ja Kangasala SK. Paimion Rastin kakkosjoukkue Kimi Kilkkilä, Heidi Yliluoma, Erno Korsimo, Iiro Lintula, Sanna Helin, Lassi Korsimo ja Jonna Helin sijoittui sijalle 34.

B-sarjassa voittajakolmikko tuli maaliin järjestyksessä RR, TP ja KoS. Rastin 1. joukkue Petteri Haapanen, Camilla Fingerroos, Werner Sillanpää ja Tiia-Maria Helminen sijoittui sijalle 27. ja 2.joukkue Noora Salo, Elina Helin, Ilari Korsimo ja Niina Reponen sijalle 36.

Nuorisoviestin lämppärinä oli Sprinttiviesti pääsarjalaisille. Kahden hengen ja neljän osuuden kisassa naisten ykkösiä olivat PR:n Milla Vehkaoja ja Satu Vesalainen sekä miehissä PIF:n Mats Dahlen ja Simon Fröjdö. PR:n miespari Juuso Lindeqvist ja Antti Ryynänen olivat kelpo suorituksen jälkeen toisia ennen kahta MS Parman joukkuetta.

Erikoisuutena sprinttiviestissä oli naisten takaa-ajokilpailu: naiset lähtivät maastoon 10 minuuttia ennen miehiä ja ensimmäisenä maaliin saapuva joukkue, sarjasta riippumatta, palkittiin 200 euron matkalahjakortilla. Naiset onnistuivat pitämään miehet takanaan. Ero kutistui lopulta reiluun minuuttiin.
Tweet