Paimio vei miesten alueviestin

Valokuva Miesten mestaruus Paimiolle
Valokuva D16 -sarjan mestarit
Valokuva H12 -sarjan voittopojat
Suunnistuksen aluemestaruusviikonloppua jatkettiin sunnuntaina viesteillä. Näyttämönä toimi Kemiön Tolfsnäsin rantakalliot. Vaikka aluemestaruutta ei suunnistushuippujen piirissä lasketa suurimmaksi saavutukseksi, niin AM-viesti saa parhaatkin syttymään. Varsinais-Suomessa AM-viesti on oikea klassikko.

Miesten sarjassa kisa olikin kerännyt mukavan osanottajajoukon. Varsinais-Suomen kovat viestiseurat olivat tuoneet paikalle edustuskelpoiset joukkueet. Ennakkoon tasavahvoja voittajasuosikkeja olivat Angelniemen Ankkuri, Paimion Rasti, MS Parma ja Turun Metsänkävijät. Janne Salmen ilmaantuminen kisapaikalle nosti myös Turun Suunnistajien osakkeet korkealle.

Harvennus kävi toisella osuudella

Ensimmäinen osuus ei tuonut eroja kärkiryhmään. Angelniemen Jussi Suna aloitti vahvimmin ja sai pienen kaulan muuhun joukkoon. Suna oli aloituksen nopein vajaalla 50 sekunnilla. Pääryhmässä vaihtoivat odotetusti TuMe, Paimio, MS Parma ja hieman yllättäen AngA 2. Yksi suosikeista, TuS, pelasi itsensä ulos jääden pääryhmälle kolme minuuttia.
Toisella osuudella harvennus kävi kärkiryhmässä. Ratamestarin laatimat hajonnat purivat jo alkumatkasta. Kärjessä lähtenyt AngAn Tuomas Kari ajettiin kiinni Paimion Antti Ryynäsen ja AngA 2:n Jussi Paganuksen toimesta. Sitä vastoin TuMen Harri Poutiainen ja MS Parman J-P Andelmaa putosivat lähinnä hajontojen ja virheiden takia kärjen kyydistä.
Vaihtoon kärkitrio saapui yhdessä. TuMe jäi kärkikolmikolle osuudella yli kolme minuuttia ja MS Parma viisi minuuttia.
- Ennen kakkosrastia Poutiainen ja Andelmaa kääntyivät eri suuntaan omille rasteilleen. Itse jatkoin omalle ja sen jälkeen en heitä nähnytkään. Kolmoselle mennessä olin jo päässyt livahtamaan Karin ohi. Sen jälkeen edettiin loppurata samaa tahtia, vaikka omia reitinvalintoja tehtiinkin. Paganus taisi tyytyä seurailemaan. Oma suoritus oli hyvä ja lähes virheetönkin, Ryynänen kertasi osuuden tilanteita.

Virtanen varmisti kullan

Viimeisestä osuudesta odotettiin Paimion Janne Virtasen ja Ankkurin Tuomo Mäkelän kamppailua. Mäkelä oli edellispäivänä ottanut AM-hopeaa ja olikin siksi vahva ehdokas voiton tuojaksi. Kaksikon kanssa samaan aikaan lähteneelle AngA 2:n Yuri Emaldinovilla saattoi veikata kovaa päiväpuhdetta. Emaldinov kuitenkin osoittautui maastossa pirteäksi haastajaksi.
- Emaldinov oli alkumatkasta selvästi Mäkelää aktiivisempi. Mäkelää en nähnyt kakkosrastin jälkeen, mutta Yuri pysyi mukana kuudennella asti eli lähes puoleen matkaan. Sitten ilmeisesti hajonta oli Yurillä eri ja pääsin karkaamaan, Paimion voittoisa ankkuri kertoi.
Virtanen oli lauantaina kärsinyt vatsavaivoista ja päivän kunto olikin ennen juoksua arvoitus.
- Tosi heikko olo on nytkin, mutta onneksi suoritus oli kuitenkin kelvollinen, Virtanen sanoi maalissa.

Hopealle nousi TuMe, jonka ankkuri Sami Hämälistö ruuvasi päivän nopeimman ajan. Ero kärkeen oli reilu kaksi minuuttia. Muutaman sekunnin perässä pronssia otti Yuri Emaldinov ja AngA 2. Mäkelän suoritus sisälsi liikaa virheitä ja AngA 1 hiipui lopulta neljänneksi.

Naisten kulta Turun Suunnistajille

Naisten viestin ylivoimainen ennakkosuosikki TuS otti myös kultamitalin. Joukkue oli tasoltaan todella kova, kun mukana olivat Bodil Holmström, Bohdana Terova ja Ingunn Fristad. Ankkurin joukkue oli päivän kakkonen. Heidän suoritukselleen täytyy nostaa hattua. Ero voittajaan oli maalissa vain viisi minuuttia. Aloituksessa Heli Elovaara jäi Holmströmille kuusi minuuttia, mutta sen jälkeen Maria Rantala ja Sanna Heinonen kavensivat osuuksillaan eroa. Kolmas oli MS Parma ja neljäs Paimion Rasti.

Salon seudulle saatiin jälleen kasapäin mitaleja. Nuorten sarjoissa Paimion Rasti sai juhlia mitalia sarjoissa H12 (1.), H14 (1.), D16 (1.), H20 (2.), Angelniemen Ankkuri sarjoissa D14 (2.), D17-20 (3.) ja Rasti-Perniö sarjassa D12 (2.).

Paimion Rastin mitalit:
Kultaa:
D16 Jonna Helin, Sanna Helin ja Henna Reponen
D50 Airi Sipponen, Kaarina Karjalainen ja Helena Mannervesi
H21 Teemu Väre, Antti Ryynänen ja Janne Virtanen
H12 Erno Korsimo, Petteri Haapanen ja Jere Sipponen
H14 Janne Nieminen, Kimi Kilkkilä ja Tommi Reponen

Hopeaa:
H20 Aleksi Toivola, Vilppu Karjalainen ja Oskari Heiskanen
H45 Matti Sipponen, Ilkka Aakula ja Markku Sipponen
H55 Lauri Röytiö, Hannu Grönholm ja Heikki Pajunen
Tweet