Paimion Rastin Venla -joukkue esittelyssä

Paimion Rasti lähtee ensi lauantain Venlojen viestiin historiansa kovimmalla joukkueella. Naisten ryhmän tasosta kertoo se, että tänä vuonna joukkuepaikoille on ollut kovaa kilpailua. Ykkösjoukkueen ulkopuolelle jouduttiin jättämään maajoukkuetason menijöitä. Ryhmän laajuudesta kertoo taas se, että Paimio johtaa naisten kotimaista viestiliigaa ennen Jukolan viestiä ja kakkosjoukkue on divarissa kolmantena. Arvostetuimmista kotimaan alkukauden viesteistä Kevätyön viestistä ja FinnSpringistä tuli voitot. Ehkä ainoa tahra vahvassa alkukaudessa oli odotettua heikompi tulos Tiomila viestistä, jossa sijoitus oli 19:s.

Myös henkilökohtaisella puolella naiset ovat keräneet menestystä. PM-kisoissa Norjassa Satu Vesalainen oli keskimatkalla 8:s. PM-joukkueen varaedustaja Katri Kerkola taas otti uransa ensimmäisen SM-mitalin, pronssisen, pitkiltä matkoilta. Katri valittiin myös World Games -joukkueeseen. Inga Dambe varmisti paikkansa Latvian ja Elisa Dresen Saksan MM-joukkueeseen. SM-sprintissä Mirkka Salmelin oli 10:s.

Paimion Rastin ykkösjoukkue Venlojen viestiin:

Osuus 1: Inga Dambe, 26, englannin kielen opettaja

Latvian maajoukkuenainen Inga Dambe on edustanut Paimion Rastia jo usean vuoden ajan. Tänä aikana kehitys on ollut nousujohteista. Hän on vakiinnuttanut paikkansa maansa MM-kisajoukkueessa ja noussut Suomessa hätyyttelemään maan kovinta kansallista kärkeä. Vuonna 2004 hän oli SM-pikamatkan 7:s ja oli mukana SM-hopeajoukkueessa. Jämi-Jukolassa hän vei viestiä avausosuuden piikkipaikalla.

Osuus 2: Mirkka Salmelin, 26, sairaanhoitaja

Mirkka Salmelin edusti juniorisarjoissa Suomea MM-tasolla. Aikuisten sarjoissa loukkaantumiset ovat haitanneet toistuvasti urakehitystä. Mirkka oli mukana viime syksyn SM-hopeajoukkueessa sekä kevään voitokkaissa Kevätyön viestin ja FinnSpring joukkueissa. SM-sprintistä hän nappasi 10-sijallaan plaketin.

Osuus 3: Katri Kerkola, 25, kasvatustieteen opiskelija

Katri Kerkola on jatkanut vahvaa nousuaan Suomen huipulle. Viime vuonna hänet valittiin Suunta Huipulle -ryhmään. Tänä keväänä vauhti on jatkunut hyvänä. SM-pitkiltä matkoilta otettu pronssi oli uran ensimmäinen.

Osuus 4: Satu Vesalainen, 28, opiskelija, projektityöntekijä

Maajoukkuenainen Satu Vesalaisen paluu kasvattajaseuraansa nosti kerta heitolla Paimion Rastin naiset varteen otettavaksi Venla- joukkueeksi. Satu on esittänyt jo tänä keväänä odotettuja otteita ankkuriosuuksilla. Sen lisäksi hän edusti Suomea Norjan PM-kisoissa, joista paras sijoitus 8:s tuli keskimatkalta. Harmittavasti ennen PM-kisoja Satu loukkasi nilkkansa ja vielä perään sairasteli kisojen jälkeen. Venlojen viestissä ongelmat on kuitenkin takana päin.PR 2, n:o 142
1. Jaana Röytiö
2. Annamaria Väli-Klemelä
3. Milla Vehkaoja
4. Elisa Dresen


Tweet