Frank Gonon avasi MC:n upeasti

Ranskan voittojoukkue
Ranskan voittoisa viestijoukkue
Samaan aikaan kun Suomen rastikansa keskittyi omaan kevätkauden kohokohtaan, Finnspringiin, kokoontuivat maailman huiput Englannissa mailmancupin avauskilpailuihin. PR:n edustus oli tällä kertaa vain ranskalaisvahvistuksemme Francois Gononin harteilla. Inga totutteli nilkkavamman jälkeen maastoon FinnSpringissä ja Satu jätti Englannin kisat väliin keskittyen harjoittelemaan PM-kisoja silmällä pitäen. Englantiin Frank lähti suoraan Tiomilasta, josta menestysnälkää jäi liikaakin PR:n hylkäyksen takia.

Jo ennen Tiomilaa Frank kertoi viestin olevan ehkä tärkein matka Englannissa. Ranskan kokenut kolmikko (juoksujärjestyksessä Gonon, Renard, Gueorgio) on jo pitkään tehnyt hyvää jälkeä kansainvälisissä viesteissä. Viestipanostuksen takia sprintin karsinnan juoksi vain sprinttiin erityisesti panostava Renard. Panostuksen tuloksena oli upea voitto. Aloituksesta Frank tuli ensimmäiseen vaihtoon varmasti kolmantena ja Renard hilasi pykälän ylöspäin heti Suomen jälkeen toiselle tilalla. Viimeisellä osuudella maailman tämän hetken ehkä kovin miessuunnistaja Thierry Gueorgio hilasi Suomen ankkurin, Mats Haldinin, kiinni jo ensimmäisellä väliaikarastilla ja ankkuroi Ranskan voittoon. Kärjessä kaksi ekaa osuutta viilettänyt Suomi joutui lopulta taipumaan kuudenneksi.

Normaalimatkalla Frank oli 11. ajalla 1:37:19. Kilpailun voittaneeseen Jani Lakaseen eroa kertyi hieman yli 5 minuuttia. Mats Haldin säesti Lakasta kakkostilallaan, mutta muut Suomen maajoukketähdet saivat taipua ”Konoselle”.

Pidennetyn kisaviikonlopun päättäneessä keskimatkan tiukassa sekuntitaistossa Gonon sijoittui kahdeksanneksi minuutti 36 sekuntia kisan voittanutta Andrei Khramovia jäljessä. Khramov katkaisi toiseksi sijoittuneen Gueorgion kaksi vuotta kestäneen (kansainvälisten kilpailujen) keskimatkan voittoputken seitsemän sekunnin marginaalilla.

Kokonaistilanteessa Britannian kisaputken jälkeen Francois on tällä hetkellä 12., vaikka ei edes osallistunut sprinttikisaan. Cupia johtaa Jani Lakanen.