Katri Kerkola sprintin viides Euromeetingissä

PR:n Katri Kerkola (24) ja Markus Lindeqvist (24) edustivat Suomea 14.-17.10.2004 Unkarissa juostussa Euromeetingingissä (sprint, normaalimatka ja viesti).

Katrin valintaa pohjustivat ennen kaikkea vahvat juoksut kesän opiskelijoiden MM-kisoissa sekä tietysti Tanskassa pamahtanut Nordic Meetingin sprint-voitto ja keskimatkan 4. tila. Markuksen tilillä on mm. Nordic Meetingin 5. tila keskimatkalta.

Katri osoitti jälleen kykyjään sprinttimatkalle. Kisojen avausmatkalla hän sijoittui parhaana suomalaisena viidenneksi naisten sprintissä. Voiton vei isäntämaan Katalin Olah. Markus oli miesten sarjassa 17:s.

Normaalimatkalla Katrin sijoitus oli 20:s ja Markuksen 30:s. Sijoitukset ovat kelvollisia, kun katsoo kuinka hyviä suunnistajia molemmat saivat jätettyä taakseen tuloslistalla. Miesten voittoon juoksi hienosti Suomen Tuomas Tervo.

Kisojen päätösmatkalla viestissä Katri pääsi pokkaamaan hopeamitalia. Suomen kakkosjoukkue Katri, Salla Sukki ja Yvonne Gunnell kirivät maaliin vain kaksi sekuntia ykkösjoukkuetta ennen. Voiton vei Ruotsi. Suomen miesten kakkosjoukkue, jossa Markus juoksi, hylättiin viestin kolmannella osuudella väärän leiman vuoksi. Miesten ykkönen oli viides ja hävisi vajaat kolme minuuttia voittaja Ruotsille.

Tulokset ja väliajat linkistä.
Tweet