MM-katsastuksissa hyviä PR-esityksiä

Markus oli MM-katsastusten sprintissä 11:s
Suomen maajoukkue Ruotsin MM-kisoihin valittiin OK Raseborgin järjestämissä katsastuskisoissa. Paimiosta paikan karsintoihin olivat saaneet Katri Kerkola, Jaana Röytiö, Janne Virtanen, Markus Lindeqvist ja Teemu Väre. Ohjelmassa oli torstaina keskimatka, lauantaina kaksi sprinttikisaa, joista aamun kisa oli huippuliigan finaali ja iltapäivän kisa MM-karsinta, sekä sunnuntaina normaalimatka.

Paimiolaisviisikosta viikonlopun paras sijoitus oli Markuksen sprinttien 13. sija huippuliigassa ja 11. sija MM-katsastuksessa. Janne oli huippuliigan sprintissä 13. sekä normaalimatkalla 14. Naisissa Katri otti sekä keskimatkan että normaalimatkan kisoissa sijan 17. NordicMeetingin sprintin kesällä voittanut Katri ei Hangossa onnistunut lyhimmällä matkalla, vaan jäi aamupäivän kisassa 4,5 minuuttia voittajalle.

-Sprintissä tein hyvät juoksut. Varsinkin finaalin sujuvalla suunnistuksella tullut 11. sija lämmittää mieltä, kommentoi Markus vahvaa sprinttikatsastusta.

Sunnuntaina vesisateessa käyty raskas 16,8 kilometrin ja 700 metrin noususumman normaalimatkan rata onnistui parhaiten puolestaan Janne Virtaselta. Janne venyi komeaan katsastussijaan 14 Suomen miesten kivikovassa kilpailussa.

-Yllättävän hyvä ja hallittu normaalimatkan suoritus. Salmen kanssa menin keskivaiheilla 45 minuuttia. Puolentoista tunnin jälkeen hyydyin, kertoi kahdeksan minuuttia EM-hopeamies Mats Haldinille jäänyt Janne.

Tulokset kokonaisuudessaan OK Raseborgin sivulla. PR:n kasvatti Satu Vesalainen lunasti itselleen upeasti paikan Västeråsin MM-kisoihin.

Miehet: Mårten Boström (Turun Metsänkävijät), Mats Haldin (Halden SK), Antti Harju (Kalevan Rasti), Jarkko Huovila (Halden SK), Pasi Ikonen (SK Pohjantähti), Jani Lakanen (Delta), Petteri Muukkonen (MS Parma). Varalla Janne Salmi (Turun Suunnistajat) ja Toni Louhisola (Turun Metsänkävijät).

Naiset: Paula Haapakoski (SK Pohjantähti), Heli Jukkola (Rastikarhut), Minna Kauppi (Asikkalan Raikas), Riina Kuuselo (Tampereen Pyrintö), Marika Mikkola (Espoon Suunta), Satu Vesalainen (Tampereen Pyrintö). Varalla: Outi Sareila (MS Parma) ja Yvonne Gunell (Pargas IF).