Naiset kakkosia Pihkaniskaviestissä

Paimion Rastin naiset vahvistivat asemiaan Suomen Viestiliigan kärkikahinoissa ottamalla toisen sijan lauantain Pihkaniskaviestissä Sipoossa.

Mirkka Salmelin aloitti Paimion viestin väkevästi. Hän vaihtoi ensimmäisenä juuri ennen TuSin Johanna Ryynästä. Toisella osuudella TuSin Salla Sukki pääsi karkuun Jaana Röytiöltä. Asikkalan maajoukkuenainen Minna Kauppi nosti joukkueensa kaukaa kärkiparin takaa mukaan voittotaisteluun. Toisessa vaihdossa Asikkala oli ensimmäinen, mutta ero TuSiin oli vain muutamia sekunteja. Jaana vaihtoi kolmantena kolme minuuttia kärkeä perässä.

TuSin voitto sinetöityi ankkuri Vroni König-Salmen varmalla suorituksella. Kärjessä maastoon päässyt Asikkalan Riina Kauppi pudotti joukkueensa ulos kärkikymmeniköstä. Paimion Inga Dambella oli siis helppo työ tuoda juokkueensa toisena maaliin.
- En nähnyt Asikkalan ankkuria enkä muitakaan naisia maastossa. Lähes virheetön juoksu minulta, kertoi latvialaisnainen maalissa. Inga viipyy siskonsa Signen kanssa Paimiossa syyskuun SM-viesteihin asti. Syyskuun alussa on ohjelmassa MM-kisat Ruotsissa.
Lynxin Karoliina Sundberg toi joukkueensa jo pelottavan lähella Paimiota. Eroa jäi PR:n onneksi vielä kolme minuuttia. Paimion Rastin naisten kakkosjoukkue oli 14. ja kartutti näin mukavasti kakkosjoukkueen viestiliigapistetiliä.

PR:n naiset säilyttivät kolmannen tilansa Viestiliigassa. Liigaa johtaa Turun Suunnistajat 150 pisteellä. Pargas IF on toisena 110 pisteellä. PR nousi 108 pisteeseen. Jäljellä on vielä SM-viesti ja viestiliigan finaali Turussa. Vuoden 2004 liigassa on mukana kahdeksan kisaa. Viiden parhaan kisan ja finaalin pisteet lasketaan mukaan, joten tilanne saattaa vielä muuttua merkittävästi. Varsinkin kun lopuista viesteistä on luvassa korotetut pisteet.

PR:n miehet sijoittuivat viestissä 21:ksi. Joukkueessa juoksivat Antti Ryynänen, Oskari Heiskanen, Mika Lyytikäinen ja Teemu Väre. Ensimmäisellä osuudella sijoitus oli pääletkassa kahdeksas. Toisella osuudella eroa kärkeen repesi 20 minuuttia lisää. Voiton otti Turun Metsänkävijät ja kakkoseksi putosi ankkuriosuudella Vehkalahden Veikot.

Viestiliigan kokonaispisteissä miesten puolella TuMe on selkeässä johdossa 182 pisteellä. PR ja Rasti-Kurikka jakavat toisen tilan 142 pisteellä. VeVe on aivan tuntumassa, 141 pist. VeVen etuna/haittana on se, että pisteitä on vasta neljästä kisasta.


Tweet