Ratamestarin lausunto, Nuori Suunta -viesti 2.9.2015

Tämänvuotinen Nuori Suunta —viesti käydään harvinaisen hienoissa puitteissa, sillä kilpailukeskus on tuttu kesäkuisen Louna-Jukolan TV-rastilta. Tämä näkyy siinä, että maastosta löytyy vielä tuhansien suunnistajien kulkemia uria. Näistä urista suurimmat on merkitty karttaan hieman kavennetulla polun karttamerkillä.

Kilpailumaasto on paikoin erittäin nopeaa ja polkurikasta kangasta mutta paikoin myös pienipiirteistä avokalliota. Tämä mahdollistaa kovan vauhdinpidon, mutta myös rytminvaihdokset ovat oikeissa kohdissa tärkeitä. Etenkin 16-sarjojen pidemmillä osuuksilla on tarjolla tiukkoja pisteitä, jolloin maltti voi olla valttia. Eikä nopeammillakaan pätkillä kannata kartalta pudota, polkujen paljous voi joskus jopa haitata. Ja vaikka ollaan Varsinais-Suomessa, kannattaa reitinvalintoihinkin kiinnittää huomiota.

Maastossa on kaksi kiellettyä aluetta, jotka on merkitty maastoon yhtenäisellä nauhalla ja kartalle kielletyn alueen merkillä. Näille alueille meneminen, niiden läpi kulkevia polkujakin pitkin on ehdottomasti kielletty! Alueiden väliin jää kapea kaistale jota pitkin saa kulkea.

Ratamestarit Matias Arola ja Timo Lindi
Tweet